CATL va produce bateria revoluționară Shenxing în Europa

CATL va produce bateria revoluționară Shenxing în Europa
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 6 sep 2023

Reprezentanții CATL au anunțat că vor produce bateria revoluționară Shenxing și în Europa, după China, însă nu au deocamdată detalii privind data la care va începe producția.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bateria Shenxing, anunțată de chinezii de la CATL în urmă cu mai puțin de o lună, va fi asamblată și în Germania și Ungaria, însă producătorul urmează să negocieze cu partenerii săi condițiile de producție, astfel că nu are în acest moment un calendar agreat, după cum a declarat Gao Pengfei, inginer șef al companiei, în conferința de presă desfășurată în cadrul IAA Munchen.

Bateria Shenxing, de tip LFP, urmează să revoluționeze industria auto cu noile performanțe, care aduc un timp de încărcare utra-rapid, respectiv 400 de km de autonomie adăugați în doar 10 minute de încărcare, cu o încărcare până la 80% în doar 30 de minute, chiar și la temperaturi de -10 grade Celsius, și o autonomie calculată de circa 700 km. Prima uzină CATL care va produce această baterie va porni asamblarea la sfârșitul acestui an și va fi disponibilă pentru livrări în 2024. Primul automobil care va beneficia de baterie va fi Avatr 12, un brand în care CATL este asociat alături de Changan.

Noua baterie se bazează pe un anod de grafit, un nou electrolit cu o vâscozitate redusă, separatori mai subțiri și mai siguri și un transport al ionilor de litiu îmbunătățit. Comportamentul termic s-a îmbunătățit iar noul sistem de management al bateriei este complet nou.

Uzina CATL din Germania, care ar urma să producă noua baterie, se află în Thuringia și a fost finalizată anul trecut, la finalul unei investiții de 1,8 miliarde euro. Are o capacitate de 14 GWh și va ajunge, la finalul investiției, la 24 GWh.

Dacia introduce actualizările online pentru navigație, inclusiv contra cost CITEȘTE ȘI Dacia introduce actualizările online pentru navigație, inclusiv contra cost

O a doua uzină în care va fi produsă bateria Shexing va fi cea din Debrecen, aflată în planurile CATL, unde este preconizată o investiție de 8 miliarde euro. Uzina a fost anunțată în acest an, fără a fi menționat tipul de baterie care va fi produs. În Debrecen se află în plin proces de construcție uzina BMW care va produce automobilele Neue Klasse, noua generație de mașini ale constructorului german. BMW este unul dintre clienții importanți ai CATL, astfel că ar putea fi și unul dintre primii beneficiari ai bateriilor Shenxing.

viewscnt
Afla mai multe despre
catl
shenxing
baterie lfp
litiu ion
timp incarcare masina