Dacia, creșteri puternice pe piețele din Franța și Marea Britanie în iulie. La 7 luni, vânzările au scăzut însă substanțial

Dacia, creșteri puternice pe piețele din Franța și Marea Britanie în iulie. La 7 luni, vânzările au scăzut însă substanțial
scris 5 aug 2020

Vânzările Dacia în Marea Britanie au crescut de 7 ori mari rapid decât piața în luna iulie, după prăbușirea din lunile precedente, în timp ce, în Franța, înmatriculările Dacia au continuat avansul din luna iunie, creșterea accelerând la 15%.

Înmatriculările de autovehicule Dacia în Franța au urcat cu 14,6% în iulie, potrivit datelor Comitetului Constructorilor de Automobile (CCFA) analizate de Profit.ro, la 11.510 de unități, după un salt de 8% în iunie. Creșterea de aproape 15% din iulie vine în contextul unui avans de doar 4% al pieței franceze în ansamblu.

La nivelul primelor șapte luni, în­ma­­triculările Dacia în Franța au scăzut însă cu 40% față de pe­rioa­da similară a anului trecut, în timp ce pia­ța franceză a avut un declin de 32%. În total, în ianuarie-iulie, au fost înmatriculate 52.822 de automobile Dacia în Franța.

La nivelul primului semestru, vânzările Dacia în Marea Britanie erau cu circa 60% sub cele din primele 6 luni din 2019.

FOTO Compania Virgin Galactic vrea să construiască un avion supersonic CITEȘTE ȘI FOTO Compania Virgin Galactic vrea să construiască un avion supersonic

Vânzările Dacia în Marea Britanie au avut un salt anual de 77% în iulie, creșterea fiind de 7 ori mai rapidă decât cea a pieței auto britanice per ansamblu. Astfel, luna trecută, au fost înregistrate în Marea Britanie, 2.558 de mașini noi sub brandul Dacia, marca ajungând la o cotă de piață de 1,46%, de  la 0,92% în iulie 2019.

Piața auto din Marea Britanie a crescut cu 11,25% în iulie, fiind îmatriculate 174.887 de mașini noi. Este prima creștere a pieței britanice de la începutul acestui an, susținută de măsurile de relaxare și redeschiderea showroom-urilor pe întreg teritoriul Regatului Unit. Țara Galilor și Scoția au fost ultimele care au deschis showroom-urile, la finele lunii iunie.

Pe fondul revenirii din luna iulie, Dacia și-a redus declinul cumulat din acest an, însă vânzările totale rămân substanțial sub cele din ianaurie-iulie 2019. În total, la nivelul primelor 7 luni din an, vânzările Dacia pe piața britanică au scăzut cu circa 50%, la 9,991 de unități, pe fondul declinului accentuat provocat în primăvară de pandemie. Scăderea Dacia din primele 7 luni o depășește pe cea a pieței britanice, de 41,93%.

În iunie, Dacia a vândut 2.093 de vehicule pe piața britanică, în scădere cu 28,69% față de perioada similară din 2019, când a înmatriculat 2.935 de unități. La nivelul pieței, declinul a fost de 35%.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
marea britanie
vanzari dacia
piata auto
restrictii
covid-19
piata auto britaca
smmt