Dacia, record de vânzări în Italia

Dacia, record de vânzări în Italia
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 oct 2023

Vânzările Dacia în Italia au crescut surprinzător în ultima lună, depășind cu mai mult de 10 puncte procentuale media de creștere a pieței și stabilind astfel un nou record pentru marcă, pentru această piață, cu peste 60.000 de autovehicule livrate după trei trimestre, relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În timp ce pe alte piețe majore ale Europei Dacia se confruntă cu scăderi ale cererii, în Italia marca continuă să crească în acest an, ajungând pentru prima dată la peste 60.000 de automobile vândute, după trei trimestre. Luna septembrie a adus o creștere de 35% față de anul trecut pentru Dacia, cu 6.441 autoturisme, în condițiile în care piața italiană de autoturisme a crescut cu 22%, ceea ce a condus la o creștere a cotei de piață pentru Dacia la 4,73%, cu 0,4 pp în plus față de anul trecut. Ca urmare, Dacia a fost în luna a noua a patra cea mai mare marcă de pe piața italiană, după Fiat, VW și Toyota.

La finalul trimestrului al treilea, Dacia a însumat 64.490 de autoturisme înmatriculate, cu o creștere de 28,87%, urcând astfel două locuri în clasamentul celor mai vândut mărci din Italia, depășind astfel Peugeot și Ford, cu o cotă de piață de 5,48%.

ULTIMA ORĂ Speranțele industriei auto din România de a depăși în 2023 recordul de producție încep să dispară CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Speranțele industriei auto din România de a depăși în 2023 recordul de producție încep să dispară

Dacia Sandero a depășit în septembrie vânzările Fiat 500, cu un total de 4033 exemplare vândute, fiind în același timp cel mai vândut automobile din Italia pe segmentul de retail (persoane fizice), rămânând și după nouă luni al doilea cel mai vândut automobil de pe piața italiană, după Fiat Panda, cu 35.960 de autoturisme.

Dacia Duster, care a fost în clasamentul general pe locul 17, cu 2060 de unități vândute, rămâne cel mai vândut SUV de clasă B pe piața de retail.

În același timp, motorizările cu propulsie duală, benzină – GPL, mențin Dacia pe primul loc în vânzările de automobile cu propulsie alternativă, cu un volum de peste 44.000 de unități și o cotă de peste 40% pe acest segment.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia italia
dacia vanzari europa
inmatriculari dacia sandero