Modelele electrice VW ID.4 și ID.5 au primit motoare noi și autonomie crescută

Modelele electrice VW ID.4 și ID.5 au primit motoare noi și autonomie crescută
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 oct 2023

Volkswagen a actualizat SUV-urile sale ID.4 și ID.5 cu noi motoare electrice care aduc mai multă putere, dar sunt și mai eficiente, astfel că reușesc să majoreze autonomia bateriei. Un nou software completează cele două modele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Primele SUV-uri electrice ale mărcii Volkswagen sunt mai performante odată cu îmbunătățirile tehnice aduse. În primul rând, mașinile vor primi un software complet nou și un nou sistem de infotainment, care aduc o operare mai intuitivă, cu un meniu complet nou, un ecran mai larg, de 12,9 inci, dar și alte mici detalii, cum ar fi iluminarea comenzilor AC și un nou volan. O modificare importantă este și mutarea selectorului modului de conducere, pe coloana de direcție, la fel ca la ID.7.

VIDEO Zboruri anulate pe Aeroportul Luton, al cincilea ca mărime din Anglia, din cauza unui incendiu devastator produs în parcare CITEȘTE ȘI VIDEO Zboruri anulate pe Aeroportul Luton, al cincilea ca mărime din Anglia, din cauza unui incendiu devastator produs în parcare

De asemenea, un nou sistem Harman Kardon de 480 W și 10 difuzoare a fost introdus pentru un sunet mai rafinat.

În privința grupului motopropulsor, noutatea vine atât de la motorul cu o eficiență crescută, cât și de la baterie, care are aceeași capacitate, 77 kWh, dar oferă mai multe performanțe datorită chimiei îmbunătățite. Puterea motorului a crescut cu 60 kW, la 210 kW (286 CP), iar cuplul acestuia s-a mărit la 545 Nm, cu 75%. Pentru versiunea 4MOTION, creșterea de putere este de nuami 15 kW. Pentru modelele GTX, creșterea de putere va fi de 30 kW, până la 250 kW (340 CP).

BMW, lider global în acest an pe segmentul premium, peste Mercedes, după o creștere de 5 procente CITEȘTE ȘI BMW, lider global în acest an pe segmentul premium, peste Mercedes, după o creștere de 5 procente

Ca urmare a creșterii eficienței bateriei, autonomia WLTP a crescut acum la 550 km, adică un plus de 17 km, pentru ID.4 Pro, iar la ID.5 Pro valoarea este de 556 km, cu 11 km în plus. A crescut de asemenea și capacitatea de încărcare, pentru modelele cu tracțiune integrală, până l 175 kW, ceea ce înseamnă o încărcare pentru 178 km în doar 10 minute.

Un beneficiu este și noul management termic al bateriei, care asigură o precondiționare înainte de încărcare, ceea ce crește viteza de încărcare.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw id.4
vw id.5
motor nou id.4
autonomie baterie 77 kwh