Daimler vrea să producă baterii pentru vehiculele sale electrice

Daimler vrea să producă baterii pentru vehiculele sale electrice
scris 22 iun 2021

Daimler AG vrea să-și fabrice propriile sale baterii, a anunțat site-ul Business Insider, citând surse din interiorul grupului german, transmite Reuters.

Daimler a încheiat în 2019 un acord pentru achiziționarea de baterii litiu-ion de la Farasis Energy iar furnizorul chinezo-american intenționa să construiască o fabrică în estul Germaniei pentru a ajuta producătorul mașinilor Mercedes-Benz să-și extindă gama de vehicule electrice. Dar uzina nu a mai fost construită și au existat probleme la mostrele inițiale de baterii, a informat Business Insider, ceea ce a determinat modificarea strategiei Daimler, scrie Agerpres.

VIDEO Zbor inaugural al taxiului zburător al Volocopter, care vrea să furnizeze servicii la Jocurile Olimpice din Paris din 2024 CITEȘTE ȘI VIDEO Zbor inaugural al taxiului zburător al Volocopter, care vrea să furnizeze servicii la Jocurile Olimpice din Paris din 2024

Business Insider susține că nu se cunoaște dacă Daimler vrea să producă baterii pe cont propriu sau cu un partener.

Un purtător de cuvânt al Daimler nu a dorit să comenteze informația.

Luna trecută, Daimler a intensificat parteneriatul cu producătorul chinez de baterii Contemporary Amperex Technology (CATL), ca parte a planurilor de a accelera electrificarea.

Producătorii auto europeni fac eforturi pentru a-și reduce dependența de bateriile din Asia, pe fondul lansării de modele exclusiv electrice pentru a îndeplini țintele de emisii mai stricte din Uniunea Europeană.

Duminică, Porsche a anunțat că va înființa o societate mixtă cu Customcells pentru a produce baterii de înaltă performanță care vor reduce semnificativ timpul de încărcare.

Parteneriatul cu Customcells, o companie din Tuebingen, în sudul Germaniei, specializată în baterii litiu-ion, are ca obiectiv producerea de baterii pentru vehicule cu o densitatea de energie mai ridicată decât prototipurile folosite la actualele mașini electrice ale Porsche.

În martie, Daimler anunța că va accelera trecerea la vehiculele electrice, după un început solid în 2021, în pofida deficitului global de semiconductori care afectează industria auto.

Facebook a lansat două produse audio simultan CITEȘTE ȘI Facebook a lansat două produse audio simultan

Daimler a anunțat, fără a da detalii suplimentare, că intenționează să accelereze electrificarea gamei sale de produse. În 2019, grupul german estima că vehiculele complet electrice și cele hibride plug-in vor reprezenta peste 50% din vânzări, până în 2030.

"Vrem să accelerăm electrificarea gamei noastre de produse. Este obiectivul nostru să atingem această țintă mai rapid", a afirmat directorul general Ola Kallenius.

Acesta a adăugat că vor fi retehnologizate două dintre cele mai vechi fabrici Daimler din Germania - Unterturkheim și Berlin-Marienfelde - iar unii angajați vor produce componente pentru vehicule electrice.

Daimler deține divizia de lux Mercedes-Benz și brandul Smart.

În România, Daimler are două unități de producție, la Cugir și Sebeș.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
vehicule electrice