Daimler vrea să vândă automobile electrice marca Mercedes-Benz în China

Daimler vrea să vândă automobile electrice marca Mercedes-Benz în China
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 sep 2016

Daimler vrea să vândă automobile electrice marca Mercedes-Benz în China, pentru a profita de inițiativele guvernului de susținere a dezvoltării pieței acestor vehicule, a declarat miercuri directorul grupului pe această piață, Hubertus Troska, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Troska a spus că măsurile guvernului de la Beijing, care implică scutiri de taxe și alte facilități, au contribuit la creșterea vânzărilor de vehicule electrice la peste 300.000 în 2015, China devenind cea mai mare piață din lume pentru automobile electrice, hibride sau alte astfel de modele, scrie News.ro.

Prețurile majorității acestor vehicule sunt de sub 250.000 de yuani (37.515) și au fost oferite în mare parte de producători chinezi, a spus Troska la o conferință cu analiști și investitori, la Beijing.

Luând în considerare factori care includ măsurile guvernamentale, în cadrul strategiei de reducere a dependenței de petrol și a poluării, reprezentanții Daimler sunt foarte încrezători că vehiculele electrice vor fi un factor important al pieței chineze, consideră Troska.

”Mercedes-Benz va juca un rol în China pe piața vehiculelor electrice”, a spus Troska.

El anticipează că în timp cererea se va îndrepta către un segment de automobile electrice și hibride mai scumpe și mai performante.

FOTO Poliția Română a apelat pentru prima oară la un automobil electric CITEȘTE ȘI FOTO Poliția Română a apelat pentru prima oară la un automobil electric

Troska nu a dat detalii legate de costuri, prețuri, modele sau date de lansare.

Directorul pentru relațiile cu investitorii, Bjorn Scheib, a spus că Daimler intenționează să prezinte un automobil electric concept la Salonul auto de la Paris din 1 octombrie.

În prezent, Daimler comercializează în China un model electric sub brandul Smart și unul sub brandul Denza, pe care îl produce împreună cu partenerul local BYD.

Gama din China a Daimler mai include versiuni hibride ale automobilelor Mercedes-Benz clasele C și S și SUV-ul GLE.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes-benz
daimler