GE cumpără doi producători europeni de imprimante 3D pentru 1,4 miliarde dolari

GE cumpără doi producători europeni de imprimante 3D pentru 1,4 miliarde dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 sep 2016

Conglomeratul american General Electric (GE) a ajuns la un acord pentru cumpărarea producătorilor europeni de imprimante 3D industriale Arcam (Suedia) și SLM Solutions Group (Germania) în schimbul a 1,4 miliarde de dolari, mutare care va extinde prezența grupului pe piața componentelor 3D pentru avioane și va pune presiune pe competitorii direcți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Imprimarea 3D, sau fabricarea aditivă, reprezintă “o etapă esențială în evoluția GE către o companie industrială digitală. Fabricarea aditivă va genera profitabilitate crescută pentru GE, pentru clienții noștri, inclusiv pentru un număr însemnat de clienți din industria prelucrării aditive, precum și pentru lumea industrială“, a spus, într-un comunicat, Jeff Immelt, președintele și directorul general al GE.

Arcam și SLM Solutions vor fi integrate în divizia de aviație a grupului american, GE Aviation, condusă de David Joyce. Cele două companii vor continua să opereze sub același management, iar numărul angajaților nu va suferi modificări, potrivit GE. Arcam are în jur de 285 de angajați, iar SLM 260.

STUDIU România are cele mai ieftine zboruri interne din Europa CITEȘTE ȘI STUDIU România are cele mai ieftine zboruri interne din Europa

Acțiunile Arcam s-au apreciat cu aproape 54% pe bursa de la Stockholm în urma anunțului, la 286 coroane suedeze (30 euro), în timp ce, în Frankfurt, titlurile SLM au crescut cu circa 40%, la 38,85 euro, potrivit datelor MarketWatch. Capitalizarea SLM Solutions se ridică la 491,6 milioane euro, iar cea a Arcam la 3,83 miliarde coroane (aproximativ 402 milioane euro).

Imprimarea obiectelor tridimensionale este un proces tehnologic folosit în industrie de mai bine de trei decenii, în special pentru fabricarea de prototipuri de automobile și componente pentru avioane, însă fenomenul a luat amploare abia în ultimii ani, odată cu perfecționarea tehnologiei, scăderea costurilor de producție și ieftinirea materialelor utilizate pentru realizarea obiectelor folosind modele 3D digitale.

GE Aviation a investit aproximativ 1,5 miliarde de dolari în tehnologiile 3D începând cu anul 2010, iar în luna iulie a acestui an a lansat prima sa duză de alimentare fabricată cu ajutorul imprimantei. Componenta este folosită pentru motorul LEAP produs de CFM International, companie mixtă deținută de GE și francezii de la Safran Aircraft Engines.

Grupul american estimează că noua divizie de fabricație aditivă va genera afaceri anuale de 1 miliard de dolari până în 2020 și va duce la scăderea costurilor de producție cu până la 5 miliarde de dolari într-un interval de 10 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
ge
general electric
arcam
slm solutions
imprimare 3d
investitie