Dăncilă trimite corpul de control la Tarom, după ce anul trecut compania a înstrăinat două aeronave Airbus

Dăncilă trimite corpul de control la Tarom, după ce anul trecut compania a înstrăinat două aeronave Airbus
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2019

Corpul de control al prim-ministrului a declanșat, la cererea premierului Viorica Dăncilă, o verificare la compania națională de transport aerian Tarom, ancheta vizând și circumstanțele în care două aeronave Airbus A310 au fost înstrăinate anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News

Guvernul arată că obiectivele acțiunii de control constau în verificarea respectării dispozițiilor legale privind organizarea și funcționarea TAROM S.A., regulile care guvernează sistemul de administrare și control, precum și circumstanțele în care două aeronave Airbus A310 au fost înstrăinate în anul 2018. 

La finalul verificărilor, concluziile vor fi prezentate prim-ministrului și, după caz, vor fi comunicare instituțiilor abilitate pentru dispunerea măsurilor legale ce se impun, mai arată Executivul.

VIDEO Boeing a efectuat zborul inaugural al unui vehicul zburător cu care poate revoluționa transporturile urbane CITEȘTE ȘI VIDEO Boeing a efectuat zborul inaugural al unui vehicul zburător cu care poate revoluționa transporturile urbane

Tarom are circa 1.850 de salariați și operează în prezent pe zborurile externe și interne cu o flotă de 25 de aeronave. 

Pe 16 iulie, compania a semnat un contract pentru achiziția a cinci aeronave Boeing 737-MAX 8, construite special pentru Tarom. Cele cinci avioane au un preț de catalog de 586 milioane dolari și vor fi livrate până în anul 2023. În plus, compania vrea să schimbe 13 avioane din flotă.

Tarom a raportat 2017 ca un nou an cu pierderi, de 172 milioane lei, de 4 ori peste prognoza inițială, bifând astfel al 10-lea an consecutiv pe minus. Un an în care a schimbat mai mulți directori și a căutat diferite soluții pentru a face față operatorilor low-cost, precum un serviciu intranet AirFi cu jocuri, muzică și filme și oferte care au generat indignare și acuzații de gândire învechită și sexism.

viewscnt
Afla mai multe despre
tarom
control
dancila
aeronave
airbus
instrainare