Reacție rapidă: Consiliul Concurenței a început o analiză a nivelului ROBOR, după declarațiile lui Darius Vâlcov

Reacție rapidă: Consiliul Concurenței a început o analiză a nivelului ROBOR, după declarațiile lui Darius Vâlcov

Bogdan Chirițoiu

Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2019

Consiliul Concurenței a declanșat o analiză a nivelului ROBOR din ultima perioadă, având în vedere fluctuația indicatorului după adoptarea, la finele anului trecut, a Ordonanței de Urgență 114/2018 care a introdus mai multe măsuri fiscale, inclusiv taxa pe active bancare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Avem o analiză pe zona de ROBOR. Ne uităm la ROBOR, nu și la curs, pentru că au fost dezbateri în spațiul public și suntem foarte interesați să vedem efectele Ordonanței 114 (OUG 114/2018)", a spus Chirițoiu pentru Agerpres.

După fostul premier Mihai Tudose, și Darius Vâlcov spune că nu are conturi și carduri bancare. Cum rezervă online o cameră la hotel sau efectuează alte operațiuni ? ”Apelez la prietena mea!” CITEȘTE ȘI După fostul premier Mihai Tudose, și Darius Vâlcov spune că nu are conturi și carduri bancare. Cum rezervă online o cameră la hotel sau efectuează alte operațiuni ? ”Apelez la prietena mea!”

Întrebat dacă urmează să fie declanșată o investigație aprofundată pe această temă, el a răspuns: "Ca politică a instituției, nu vă spunem niciodată ce urmează să declanșăm".

Duminică seară, Darius Vâlcov, consilierul economic al premierului, a declarat că Ministrul Finanțelor va cere Consiliului Concurenței să efectueze un control pe piață privind Robor și fluctuațiile cursului valutar. Acesta a susținut totodată că președintele Consiliului Concurenței ar fi fost numit, în mandatul fostului președinte Traian Băsescu, la propunerea președintelui executiv al Raiffeisen, Steven van Groningen, în timp ce șeful Consiliului Fiscal a fost economistul-șef al acestei bănci. Din 2009, președintele Consiliului Concurenței este tot Bogdan Chirițoiu, în timp ce Ionuț Dumitru, Chief-Economist Raiffeisen din 2005, este președintele Consiliului Fiscal din 2010.

”Cum se publică ordonanța, ministrul Finanțelor este pregătit să ceară pentru Robor și pentru euro intervenția Consiliului Concurenței”, a mai precizat consilierul de stat al premierului.

Până în prezent, ordonanța Guvernului nu a fost publicată în Monitorul Oficial.

viewscnt
Afla mai multe despre
robor
chiritoiu