Danemarca cere UE să înceapă interzicerea motoarelor cu combustie

Danemarca cere UE să înceapă interzicerea motoarelor cu combustie
scris 7 oct 2019

Danemarca și alte 10 state membre UE au cerut implementarea unei strategii care să aibă ca scop eliminarea motoarelor diesel și benzină, inclusiv prin interzicerea vânzării acestora, începând cu 2030, pentru a combate schimbările climatice.

Danemarca a lansat propunerea de creare a unei strategii clare, în UE, pentru eliminarea motoarelor poluante, la o întâlnire a miniștrilor mediului, în Luxemburg, potrivit Automotive News. Delegația daneză care a făcut propunerea a adus argumente în favoarea ideii prin faptul că transporturile sunt unul dintre factorii principali de poluare, iar emisiile poluante ale sectorului sunt singurele care cresc.

Țintele UE pentru 2030 sunt de reducere a emisiilor poluante cu 40%, iar Comisia Europeană și-a propus ca aceste emisii să fie zero în 2050.

Danemarca a anunțat încă de anul trecut că vrea să introducă o interdicție de comercializare a mașinilor cu benzină și motorină, începând din 2030, dar a renunțat la idee din cauza legislației UE, care nu i-ar fi permis o astfel de discriminare.

 VIDEO Ford a introdus în premieră „coboții” în locul oamenilor. Vor fi aduși și la Craiova CITEȘTE ȘI VIDEO Ford a introdus în premieră „coboții” în locul oamenilor. Vor fi aduși și la Craiova

Acum, danezii vor să încerce să obțină schimbarea legislației UE, astfel încât statele membre să poată impune singure restricții ale vânzărilor de mașini poluante. Acest lucru ar putea pune presiune pe Comisie astfel încât să treacă în cele din urmă la o restricție generalizată. Sunt 10 state membre care susțin inițiativa Danemarcei.

Alte țări, printre care Lituania, Letonia, Slovenia și Bulgaria, au susținut că trebuie făcut ceva pentru a stopa „scurgerile de carbon” reprezentate de mașinile second-hand care pleacă din Europa de Vest spre țările din estul uniunii.

viewscnt
Afla mai multe despre
motoare diesel
danemarca interdictie motoare
ue strategie motoare diesel