DECIZIE Dacia a stabilit câți bani va da mai mult angajaților. În Franța, proprietarul Renault a plusat cu 1.000 euro

DECIZIE Dacia a stabilit câți bani va da mai mult angajaților. În Franța, proprietarul Renault a plusat cu 1.000 euro
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 oct 2022

Sindicatele din Uzina Dacia Mioveni și conducerea companiei au negociat o compensație pe care angajații să o primească în această perioadă, pentru a-i ajuta să traverseze mai ușor creșterea prețurilor. Luând în calcul și prețurile de pe piață, creșterea nu este una la fel de mare cum a fost anunțată pentru angajații Renault din Franța.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Lawrence Summers, fost secretar al Trezoreriei SUA, președinte al Universității Harvard și economist șef al Băncii Mondiale, cel care a anticipat actuala criză inflaționistă, deschide Gala Profit.ro. Premii speciale, într-un an special

„Contextul inflaționist” i-a determinat pe cei de la Dacia să discute cu sindicatele o compensație financiară acordată angajaților. Aceasta va fi, în cele din urmă, sub forma unei majorări a tichetului de masă, cu 10 lei. Asta înseamnă că, pentru 20 de zile lucrate, un angajat va primi 200 de lei în plus, sub forma tichetelor.

Angajații care lucrează remote vor primi în plus 150 de lei, care să le compenseze cheltuielile.

Decizia a fost comunicată angajaților la finalul negocierilor din „Comisia Paritară” din care fac parte reprezentanții sindicatelor și cei ai managementului, arată un document analizat de Profit.ro.

EXCLUSIV Dacia va prezenta la Paris primul motor hibrid din istoria mărcii. Când se lansează oficial Jogger HEV și unde va fi produs CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dacia va prezenta la Paris primul motor hibrid din istoria mărcii. Când se lansează oficial Jogger HEV și unde va fi produs

„Având în vedere contextul inflationist actual, urmare a discuțiilor între administrație și sindicatul reprezentativ pentru susținerea puterii de cumpărare a salariaților, în cadrul Comisiei paritare părțile au convenit asupra aplicării următoarelor măsuri:

-        Creșterea valorii tichetului de mase de la 20 lei la 30 lei pentru perioada octombrie - decembrie 2022;

-        Persoanelor care lucrează în telemuncă, indiferent de numărul de zile pe săptămână, li se va acorda o singură dată suma de 150 lei ca măsură compensatorie pentru perioada octombrie - decembrie 2022", scrie în document.

CONFIRMARE Dacia anunță noutățile de la Paris: va debuta primul motor hibrid al mărcii alături de un Duster de colecție și conceptul Manifesto CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Dacia anunță noutățile de la Paris: va debuta primul motor hibrid al mărcii alături de un Duster de colecție și conceptul Manifesto

Decizia negociată mai explică faptul că suma este una singură și acoperă întreg trimestrul, urmând ca banii să fie primiți de la primul salariu.

„Sumele de mai sus sunt menite să acopere toată perioada octombrie - decembrie 2022 și vor fi plătite începând cu drepturile salariale ale lunii octombrie. Diferența contravalorii tichetelor de masă ale lunii octombrie va fi cumulată cu valoarea actualizată a tichetelor de masă a lunii noiembrie”, sunt anunțați angajații Automobile Dacia.

În Franța, constructorul Renault, proprietarul Dacia, a decis ca angajații să primească un ajutor financiar, plătit tot o singură dată, în valoare netă de 1.000 de euro. Măsura vine de asemenea în contextul inflaționist actual din Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
uzina mioveni
tichet masa dacia
sindicat dacia