DECIZIE Românii din diaspora vor putea preschimba mai ușor permisul de conducere obținut în țară

DECIZIE Românii din diaspora vor putea preschimba mai ușor permisul de conducere obținut în țară
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 10 aug 2023

Românii care au obținut inițial permisul de conducere în România, iar apoi au ales să îl preschimbe cu un permis de conducere străin vor putea susține un nou examen pentru obținerea permisului românesc fără a mai urma cursurile de pregătire în cadrul școlii de conducători auto, conform unei ordonanțe adoptate de Guvern, prezentată anterior Profit.ro

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

De ce este important: Preschimbarea permiselor de conducere străine cu documente similare românești este de multe ori dificilă, ca urmare a preschimbării sau a preschimbărilor succesive ale respectivelor permise, comunicarea cu statele emitente fiind adesea greoaie. În această categorie intră și cetățenii români, care au obținut inițial permisul de conducere, prin examen susținut în România, optând pentru preschimbarea acestuia cu un permis de conducere străin.

Ca urmare, acum, titularii permiselor de conducere străine care nu îndeplinesc condițiile de preschimbare cu un document similar românesc pot obține permisul de conducere românesc, în urma susținerii examenului, cu condiția frecventării cursurilor de pregătire în cadrul unei școli de conducători auto.

Poliția lansează HeliPol. Trafic rutier controlat cu elicoptere și motociclete CITEȘTE ȘI Poliția lansează HeliPol. Trafic rutier controlat cu elicoptere și motociclete

”Această soluție nu diferă de procedura de obținere a permisului de conducere de către persoanele care nu au mai deținut până la momentul respectiv un astfel de document, însă aceste două categorii de persoane nu pot fi puse pe picior de egalitate”, au constatat autoritățile.

Ca urmare, ordonanța adoptată prevede ca în cazul permiselor de conducere obținute ca urmare a preschimbării sau a preschimbărilor succesive ale unor permise de conducere obținute prin examen în România, care nu îndeplinesc condițiile de preschimbare cu documente similare românești, titularii acestora se pot prezenta la examen în vederea obținerii unui permis de conducere românesc, făcând doar dovada că sunt apți din punct de vedere medical.

În urma dobândirii permisului de conducere românesc la acest nou examen, permisul de conducere național eliberat de către autorități se remite titularilor de către serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, cu mențiunea că a fost obținut un nou permis de conducere în România.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
permis
conducere
obținere
examen
romani
diaspora
intertional
eliberare