Departamentul pentru Transporturi al SUA investighează aprobarea dată de Administrația Federală pentru Aviație avioanelor 737 MAX

Departamentul pentru Transporturi al SUA investighează aprobarea dată de Administrația Federală pentru Aviație avioanelor 737 MAX
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2019

Departamentul pentru Transporturi al Statelor Unite investighează aprobarea dată de Administrația Federală pentru Aviație (FAA) avioanelor Boeing 737 MAX, potrivit unor persoane apropiate situației citate de Wall Stree Journal, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investigația a fost deschisă după prăbușirea din octobrie a unui avion 737 MAX al companiei Lion Air, în Indonezia, în care și-au pierdut viața 189 de oameni. Inspectorul general al Departamentului pentru Transporturi a avertizat două birouri ale FAA să protejeze documentele din computere, scrie News.ro.

Reprezentanții Boeing nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii, iar cei ai FAA au refuzat să comenteze.

Verde, cu acordul Guvernului, pentru legea serviciilor de ridesharing: Platforme ca Uber vor trebui înregistrate fiscal în România și vor raporta cursele autorităților. Va fi impusă taxă anuală CITEȘTE ȘI Verde, cu acordul Guvernului, pentru legea serviciilor de ridesharing: Platforme ca Uber vor trebui înregistrate fiscal în România și vor raporta cursele autorităților. Va fi impusă taxă anuală

Doi oficiali guvernamentali au spus că nu ar fi surprinți dacă inspectorul general al Departamentului pentru Transporturi va investiga o problemă majoră de siguranță, dar nu au confirmat imediat informația.

Ancheta se concentrează pe sistemul anti-blocare, conform unui oficial guvernamental citat de Wall Street Journal.

Autoritățile din domeniul aviației cercetează dacă sistemul ar fi avut un rol în accidentul avionului companiei Lion Air și cel al unui alt avion 737 MAX, al companiei  Ethiopian Airlines, care s-a prăbușit pe 10 martie omorând 157 de oameni aflați la bord, a adăugat publicația.

Departamentul pentru Transporturi vrea să determine dacă FAA a utilizat standarde de proiectare și analize tehnice corespunzătoare în certificarea sistemului anti-blocare al avionului.

viewscnt
Afla mai multe despre
737 max
boeing