Designer celebru: Tesla Cybertruck este un „Picasso al automobilelor”

Designer celebru: Tesla Cybertruck este un „Picasso al automobilelor”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 dec 2023

Controversatul pickup american produs de Tesla, Cybertruck, a fost lăudat pentru multe caracteristici ale sale însă cea mai criticată parte a sa a fost și a rămas în continuare designul, complet atipic, lipsit de emoții și, după cum spun unii, și de simț practic. Există însă și persoane care laudă acest design: Giorgetto Giugiaro, celebru designer care a creat o mulțime de automobile sport iconice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Deși unii au comparat Tesla Cybertruck cu o construcție metalică fără sens, iar alții au spus că nu este practică din punct de vedere al utilizării ca pickup, acolo unde ar trebui să ofere o serie de avantaje, iată că celebrul Giorgetto Giugiaro apreciază caroseria modelului Tesla.

FOTO Primul Airbus A330 înregistrat în România a aterizat. Salut cu tunuri de apă CITEȘTE ȘI FOTO Primul Airbus A330 înregistrat în România a aterizat. Salut cu tunuri de apă

„Picasso a revoluționat pictura pentru că a avut curaj”, spune Giugiaro în revista La Republica, din Italia. El spune că artistul a „decompus realitatea”, trăătură care a făcut lucrările sale unice. Giugiaro susține că în același mod Elon Musk a încălcat complet tradițiile designului pickup-urilor, cu Cybertruck, pentru că a avut curaj să facă asta. Din acest motiv el numește pickup-ul Cybertruck „un Picasso al automobilelor”.

Giorgetto Giugiaro a creat printre alte mașini celebre modelul DeLorean DMC 12, care are în comun cu Cybertruck liniile drepte și caroseria metalică. Mașina DeLorean a lui Giugiaro a devenit cunoscută după ce a apărut în filmul Back to the Future, un film SF de referință în istoria cinematografului.

„VA fi un mare succes pentru că oamenii vor să iasă în evidență. Nu este o căutare a armoniei și perfecțiunii, ci a emoției și robusteții”, a mai spus Giugiaro.

Lupta dintre Dacia Sandero, locul 1 în noiembrie, și Tesla Model Y se dă până în ultima zi a anului CITEȘTE ȘI Lupta dintre Dacia Sandero, locul 1 în noiembrie, și Tesla Model Y se dă până în ultima zi a anului

Tesla Cybertruck a fost lansat cu mare întârziere față de planul inițial, care prevedea startul producției în 2021. Designul său este semnat de același Franz von Holzhausen, care a creat și modelele anterioare ale mărcii Tesla. Elon Musk a spus că s-a inspirat de la mașina Lotus Esprit, care a apărut în filmul „Spionul care m-a iubit”, din serie James Bond.

Tesla a deschis campania de rezervări încă din 2019 și a fost nevoită să modifice specificațiile mașinii față de cele prezentate clienților care au făcut rezervările la acel moment. Producția de serie a început în luna noiembrie, moment în care Tesla a anunțat și prețurile de vânzare, care încep de la 61.000 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla cybertruck
giorgetto giugiaro
elon musk