Directorul Aeroportului Iași a demisionat din funcție

Directorul Aeroportului Iași a demisionat din funcție
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iun 2020

Directorul aeroportului Iași Cătălin Bulgariu și-a dat demisia din funcție, fără însă a preciza motivele pentru care a recurs la acest gest.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Președintele Consiliului Județean Iași, Maricel Popa, a anunțat, luni, într-o conferință de presă, că a primit la sfârșitul săptămânii trecute cererea de demisie a șefului aeroportului ieșean, Cătălin Bulgariu.

Documentul este scris de mână, iar Bulgariu nu precizează motivele pentru care a recurs la acest gest, scrie News.ro.

EXCLUSIV INTERVIU Gabriel Biriș: “În cel mai optimist scenariu, România va avea o scădere comparabilă cu cea la care se așteaptă Uniunea Europeană, de cel puțin 7,5%” CITEȘTE ȘI EXCLUSIV INTERVIU Gabriel Biriș: “În cel mai optimist scenariu, România va avea o scădere comparabilă cu cea la care se așteaptă Uniunea Europeană, de cel puțin 7,5%”

“Demisia am primit-o sâmbătă. Au fost două zile în care am tot discutat cu specialiști din domeniul aviației, dar și cu oameni din Consiliul de Administrație de la aeroport. Demisia este un act unilateral. La aeroport, lucrurile nu merg în ritmul pe care ni-l dorim. Creșterea numărului de pasageri a fost inerțială, iar dezvoltarea aeroportului ar trebui să se facă într-un ritm accelerat“, a afirmat președintele CJ Iași Maricel Popa.

El a spus că urmează ca membrii Consiliului de Administrație de la aeroport să decidă în scurt timp numele noului director interimar al aerogării ieșene.

Cătălin Bulgariu nu a putut fi contactat pentru a explica motivele demisiei sale.

El a câștigat în 2018 concursul pentru postul de director al aeroportului ieșean, fiind susținut la acea vreme de conducerea CJ Iași.

Deputatul independent Marius Bodea, fost director al aeroportului din Iași, a declarat pentru News.ro că demisia lui Cătălin Bulgariu de la șefia aerogării ar fi trebuit să aibă loc mai repede, acuzând lipsa de performanță a acestuia.

“Este incredibil ce s-a întâmplat la aeroport în ultimii ani. Credeam că proiectul aeroportului nu poate fi alterat, dar constatăm că a fost pus pe butuci. Nu găsesc nici un plus acolo, sunt nerealizări pe linie. Investițiile au fost blocate sau întârziate. A fost un dezastru și în privința gestionării relațiilor cu firmele aeriene. S-au pierdut nouă curse externe ale Tarom, șase rute ale BlueAir au fost închise, iar Wizz Air a renunțat la deschiderea unor rute pe care le anunțase inițial“, a spus Marius Bodea.

Fostul director al aeroportului mai spune că actuala echipă de conducere a umflat artificial profitul aeroportului și a denaturat rezultatele financiare, doar pentru a beneficia de bonusurile uriașe acordate directorilor și membrilor consiliului de administrație.

viewscnt
Afla mai multe despre
cătălin bulgariu
aeroport iasi