Directorul Tarom a dispus reevaluarea cheltuielilor, acestea fiind reduse cu 12,7 milioane lei pe an

Directorul Tarom a dispus reevaluarea cheltuielilor, acestea fiind reduse cu 12,7 milioane lei pe an
scris 5 ian 2018

Directorul general al companiei de stat Tarom, Werner Wolff, a solicitat, în perioada 20 noiembrie - 29 decembrie 2017, realizarea unei analize la nivel intern privind impactul economico-financiar al cheltuielilor companiei, fiind realizată ulterior o scădere a acestora cu aproximativ 12,7 milioane lei pe an, a anunțat vineri compania.

La finalul lunii noiembrie, Werner Wolff, fost director în cadrul rețelei de dealeri BMW Automobile Bavaria, a fost numit director general al companiei de stat Tarom, al cincilea șef al companiei din acest an, scrie News.ro.

Reevaluarea cheltuielilor a generat, într-o primă etapă, optimizarea activităților Tarom, a anunțat vineri compania.

Financial Times: ”Ceasul datoriei publice” a Germaniei indică scădere pentru prima oară în peste două decenii CITEȘTE ȘI Financial Times: ”Ceasul datoriei publice” a Germaniei indică scădere pentru prima oară în peste două decenii

”Astfel, a fost dispusă reevaluarea cheltuielilor, ceea ce a generat într-o primă etapă optimizarea activităților logistice ale Tarom, cât și eficientizarea operațiunilor informatice pentru deservirea pasagerilor”, se arată în comunicat.

Reprezentanții Tarom spun că măsurile întreprinse de directorul general reprezintă un prim pas în redresarea activității companiei și repoziționarea strategică a acesteia in industria aviatică internațională.

Tarom a fost înființată în 1954 și se află sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

Tarom estimează că va înregistra în 2017 pierderi în valoare de 206,79 milioane lei, potrivit proiectului de buget.

În 2016, Tarom a raportat pierderi de 46,97 milioane lei (11,1 milioane euro), pe fondul scăderii veniturilor și al valorii activelor imobilizate.

Bugetul companiei arată că 2017 ar urma să fie al zecelea an de pierderi pentru Tarom, având în vedere că societatea nu a mai înregistrat profit din 2007.

De asemenea, compania estimează pentru anul trecut venituri totale de 1,14 miliarde lei, potrivit bugetului rectificat, față de 1,24 miliarde lei, cât arăta bugetul aprobat în septembrie.

De altfel, la nivelul lui 2016, Tarom a realizat venituri totale de 1,24 miliarde lei. Compania are circa 1.900 de angajați.

Principalii competitori ai companiei sunt Wizz Air, Blue Air și Ryanair.

viewscnt
Afla mai multe despre
tarom
pierderi
werner wolff