Donald Trump spune că nu va lăsa Boeing să iasă din afaceri

Donald Trump spune că nu va lăsa Boeing să iasă din afaceri
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2020

Președintele american Donald Trump a declarat marți, la Fox News, că nu va lăsa Boeing să iasă din afaceri din cauza perturbărilor economice provocate de epidemia de coronavirus, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Nu vom lăsa Boeing să iasă din afaceri. Trebuie ajutați temporar. Nu va fi pentru o perioadă lungă, ci temporar”, a afirmat Trump într-un interviu acordat Fox News.

Trump a spus că ajutorul nu va fi gratuit, scrie News.ro.

CORONAVIRUS Măsuri și pentru ratele de leasing: Raiffeisen Leasing acordă 3 luni perioadă de grație pentru plata capitalului și prelungește contractele CITEȘTE ȘI CORONAVIRUS Măsuri și pentru ratele de leasing: Raiffeisen Leasing acordă 3 luni perioadă de grație pentru plata capitalului și prelungește contractele

“Vor plăti dobândă și probabil vor acorda acțiuni ale companiei oamenilor acestei țări, contribuabililor din țara noastră, cetățenilor acestei țări”, a spus președintele.

Boeing a confirmat că solicită un ajutor federal de 60 de miliarde de dolari, în principal sub formă de garanții de împrumuturi pentru industria aerospațială. Nu a spus ce proporție din acea asistență va dori să acceseze, potrivit CNN.

Înainte de a dezvălui detaliile pachetului de ajutor, Trump și-a exprimat sprijinul pentru Boeing.

Trump anunțat deja că sprijină un ajutor de aproximativ 50 de miliarde de dolari pentru companiile aeriene de pasageri, 8 miliarde de dolari pentru companiile aeriene de marfă și 10 miliarde de dolari pentru aeroporturile naționale. Întrebat dacă furnizorii de aeronave, cum ar fi General Electric (GE),vor beneficia la rândul lor de sprijin, Trump a spus că va ajuta Boeing.

Boeing (BA) se confrunta deja cu criza din 737 Max, declanșată acum un an după două accidente fatale care au ucis 346 de persoane. Criza respectivă a costat compania aproape 19 miliarde de dolari, potrivit datelor companiei.
Trump a spus că, înainte de criza provocată de aeronavele 737 Max, considera Boeing drept cea mai bună companie din lume și și-a exprimat încrederea că producătorul de avioane va rezolva problema respectivă.

Boeing a mulțumit președintelui pentru sprijinul acordat pentru asistență.

"Apreciem sprijinul președintelui și al administrației pentru cele 2,5 milioane de locuri de muncă și cei 17.000 de furnizori pe care se bazează Boeing pentru a rămâne exportatorul numărul unu al SUA și așteptăm cu nerăbdare să colaborăm cu administrația și Congresul, care analizează în prezent legislația necesară”, potrivit companiei.

Boeing a precizat că pachetul de sprijin pe care îl dorește este format în mare parte din garanții pentru împrumuturi.

"Fondurile vor sprijini sănătatea industriei aviatice, deoarece o mare parte din sprijinul de lichidități pentru Boeing va fi utilizat pentru plăți către furnizori, pentru a menține sănătatea lanțului de aprovizionare. Perspectiva pe termen lung a industriei este încă puternică, dar până la revenirea la normal a traficului de pasageri, aceste măsuri sunt necesare pentru a gestiona presiunea asupra sectorului aviației și asupra economiei în ansamblu. "

Oferirea garanțiilor de împrumut ar fi mai puțin costisitoare pentru Trezorerie decât asistența financiară directă. Jumătate din banii solicitați de companiile aeriene sunt subvenții directe, care nu ar fi rambursate, iar cealaltă jumătate ar fi garanții de împrumut.

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
boeing