Eleving Group obține o investiție de 10 milioane de euro pentru dezvoltarea operațiunilor pe piața din România

Eleving Group obține o investiție de 10 milioane de euro pentru dezvoltarea operațiunilor pe piața din România

Ionuț Badiu, director general Mogo Romania

Profit.ro
Profit.ro
scris 17 ian 2024

Eleving Group, companie fintech  care operează în domeniul finanțării consumatorilor și achiziționării vehiculelor, obține o investiție de 10 milioane de euro pentru dezvoltarea operațiunilor pe piața din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Finanțarea a fost acordată de ACP Credit și este acordată companiei Mogo România, o subsidiară a Grupului Eleving pe piața locală.

Circa 90% din business-ul Mogo este asigurat de colaborarea cu dealerii auto, iar restul din zona de online, în condițiile în care numărul de clienți a urcat cu 25% în ultimele 12 luni.

INFOGRAFIC Prezumtiva fraudă de la BRD Pensii a lovit pe bursă acțiunile BRD. Declin de 4 ori mai mare decât media pieței și dublu față de titlurile Băncii Transilvania CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Prezumtiva fraudă de la BRD Pensii a lovit pe bursă acțiunile BRD. Declin de 4 ori mai mare decât media pieței și dublu față de titlurile Băncii Transilvania

Eleving Group, fondat în 2012 cu denumirea Mogo Finance, operează în prezent în 16 piețe globale de pe 3 continente.

Portofoliul de clienți Eleving Group depășește 500.000 de clienți la nivel global, cu un volum total al creditelor acordate de aproximativ 1,6 miliarde de euro.

Accession Capital Partners (ACP) s-a implicat anterior în afaceri precum Euroins, Amethyst și Carpatina și a lansat în vara anului 2022, cum a anunțat atunci Profit.ro, un nou fond de investiții, specializat pe facilitarea de împrumuturi companiilor mijlocii din Europa Centrală și de Est, inclusiv pentru România.

Tranzacția din vară pentru Clarfon a fost prima investiție în România derulată prin noul fond, ACP Credit.

În vară, Profit.ro anunța că Fondul ACP are, momentan, la dispoziție 90 de milioane de euro, vizând însă să ajungă la un capital de 150-200 de milioane de euro, și vrea să realizeze circa 20 -25 de tranzacții. Tot atunci Profit.ro a punctat că ACP Credit intră în competiție cu compania poloneză Credit Value Investments (CVI), a cărei dezvoltare regională a fost coordonată tot de Ciprian Nicolae.

viewscnt
Afla mai multe despre
mogo
credite
eleving