Elon Musk va dezvălui partea a treia a Master Planului Tesla la ziua investitorilor, care va fi organizată pe 1 martie

Elon Musk va dezvălui partea a treia a Master Planului Tesla la ziua investitorilor, care va fi organizată pe 1 martie
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 feb 2023

Directorul general al Tesla, Elon Musk, va dezvălui cea de-a treia parte a Master Planului producătorului de vehicule electrice (EV) atunci când compania va organiza ziua investitorilor, pe 1 martie, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

În 2006 și 2016, miliardarul și-a prezentat viziunea pentru producătorul de mașini electrice, dar multe dintre planuri nu au fost încă realizate.

Disney declanșează concedieri masive. „Nu iau această decizie cu ușurință.” CITEȘTE ȘI Disney declanșează concedieri masive. „Nu iau această decizie cu ușurință.”

”Master Plan 3, calea către un viitor energetic pe deplin durabil pentru Pământ va fi prezentat pe 1 martie”, a scris Musk pe Twitter.

La adunarea anuală a acționarilor Tesla din august, Musk a spus că a treia parte a Master Planului său ”va fi în mod fundamental despre extinderea” atât a producției de mașini, cât și a lanțului de aprovizionare care o susține, cum ar fi materialele și componentele bateriilor, scrie News.ro

La viitoarea zi a investitorilor care va avea loc la gigafabrica sa din Texas, Tesla a declarat că va împărtăși detalii despre platformele sale de vehicule de generație următoare, despre care Musk a spus că vor produce un vehicul la aproximativ jumătate din costurile actuale ale vehiculelor Tesla.

Tesla a mai spus că va discuta despre planuri de expansiune pe termen lung, alocare de capital și alte subiecte.

Anul trecut, acțiunile Tesla au înregistrat cea mai proastă performanță anuală, deoarece Musk a vândut acțiuni Tesla pentru a-și finanța achiziția de Twitter, iar alți acționari și-au pierdut încrederea în concentrarea lui asupra producătorului de automobile, a cărui creștere a vânzărilor nu a fost atât de mare pe cât speraseră unii investitori.

În 2006, Musk a dezvăluit ”un plan secret”, care includea o mașină electrică accesibilă, dar cel mai ieftin model Tesla este de 43.490 de dolari în Statele Unite.

În 2016, Musk și-a dezvăluit ”Master Plan, partea a doua”, un plan în patru puncte care include extinderea gamei de vehicule electrice la toate segmentele majore și obținerea ”adevăratei conduceri autonome”.

Camioanele sale electrice grele Semi au început ”producția pilot” anul trecut, în timp ce lansarea camionetelor sale Cybertruck a fost amânată pentru 2023.

Ca parte a acestui plan din 2016, Musk a spus că șoferii Tesla vor putea să doarmă, să citească sau să facă orice altceva în drum spre destinație și să facă bani prin închirierea vehiculelor lor autonome, atunci când nu sunt în uz. Dar Musk a spus în octombrie anul trecut că mașinile sale nu sunt pregătite să nu aibă pe nimeni la volan, după ce a ratat obiectivele de a atinge capacitatea de a conduce autonom.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
tesla