Elveția - Două trenuri au deraiat aproape simultan

Elveția - Două trenuri au deraiat aproape simultan
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2023

Două trenuri regionale au deraiat în Elveția, la doar câteva zeci de kilometri unul de celălalt și la ore apropiate, provocând rănirea mai multor persoane, a anunțat poliția cantonală din Berna, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primul tren a deraiat în jurul orei 16.30, între Lüscherz și Biel, iar al doilea circa 20 de minute mai târziu, în apropiere de Büren zum Hof, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a poliției, Flurina Schenk. Ea a adăugat că operațiunile de salvare - poliție, ambulanțe și pompieri - erau încă în curs de desfășurare la începutul serii. În ambele cazuri, "există mai mulți răniți", a precizat aceasta, arată news.ro.

FOTO Contract semnat la unul dintre cele mai mari pasaje din Capitală. Cât vor dura lucrările CITEȘTE ȘI FOTO Contract semnat la unul dintre cele mai mari pasaje din Capitală. Cât vor dura lucrările

Poliția nu a fost în măsură să explice cauzele deraierilor succesive care au avut loc la nord de capitala elvețiană. Cea de-a doua deraiere a fost probabil cauzată de rafalele foarte puternice de vânt care au traversat vineri Elveția, potrivit RBS (Regionalverkehr Bern-Solothurn). În cazul primei deraieri, "partea din spate a trenului s-a răsturnat pe partea dreaptă", a precizat purtătoarea de cuvânt a poliției. Accidentul a avut loc pe linia de pe malul lacului Biel, operată de compania Aare Seeland mobil (Asm).

FOTO Noi fotografii-spion cu Dacia Duster 3 confirmă designul similar cu Bigster CITEȘTE ȘI FOTO Noi fotografii-spion cu Dacia Duster 3 confirmă designul similar cu Bigster

Un sistem de joasă presiune, având centrul în sudul Angliei, a generat vânt puternic în unele părți ale Europei, inclusiv în Elveția, a anunțat MeteoSwiss. Cele mai puternice rafale au fost în general însoțite de ploi și furtuni. În cursul dimineții, MeteoSwiss a avertizat că rafalele se vor apropia de 80 până la 110 km/h în zonele de câmpie și de 100 până la 140 km/h la munte.

viewscnt
Afla mai multe despre
elvetia
tren