Emil Boc explică de ce există un singur ofertant pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane: Constructorii aleg alte proiecte PNRR din Europa. ”Unii preferă să meargă la șes”

Emil Boc explică de ce există un singur ofertant pentru tronsonul 2 al centurii metropolitane: Constructorii aleg alte proiecte PNRR din Europa. ”Unii preferă să meargă la șes”
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 nov 2023

Licitația tronsonului doi al centurii metropolitane Cluj Napoca a primit o ofertă după mai multe luni de pregătire, iar primarul Emil Boc susține că deși există un singur ofertant, deși mai multe firme și-au arătat interesul pentru realizarea centurii Clujului, relatează Monitorul de Cluj.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„În condițiile în care acum la nivelul UE fiecare țară are câte un PNRR de zeci sau chiar sute de miliarde de euro și sunt foarte multe lucrări în fiecare țară, s-a restrâns foarte mult numărul firmelor interesate pentru a participa la licitații. Asta este realitatea. De aceea am spus că este o veste bună că avem un ofertant care s-a înscris la această licitație și asta înseamnă că dacă satisface exigențele legale, va putea merge mai departe. Nu știu acest lucru, nu mă pot pronunța, pentru că acum urmează o perioadă de 60 de zile, care poate fi prelungită cu maxim încă 30 de zile lucrătoare, pentru evaluarea ofertei. Acolo este o chestiune tehnică, de specilitate”, spune Boc.

A fost semnat Acordul de mediu pentru Autostrada Pașcani-Suceava. Fechet: Mai adăugăm o bornă la autostrada A7, un important proiect de infrastructură rutieră din România. Precizările Agenției de Protecția Mediului CITEȘTE ȘI A fost semnat Acordul de mediu pentru Autostrada Pașcani-Suceava. Fechet: Mai adăugăm o bornă la autostrada A7, un important proiect de infrastructură rutieră din România. Precizările Agenției de Protecția Mediului

Primarul spune că și relieful i-a determinat pe constructori să fie rezervați legat de proiect.

”Pe de altă parte, știți bine că această lucrare este extrem de complexă. Când ai 5 tunele, viaducte, poduri, vreo 13 noduri de legătură, ai 20 km de drumuri de legătură, 24 km de centură, 32 km de piste de biciclete… când traversezi Făgetul, știți că este o lucrare grea. Unii preferă să meargă la șes, pentru că e mult mai simplu decât să faci prin dealuri. În contextul acesta a fost prevăzută discuția despre care am vorbit, că am pus partea plină a paharului că avem un ofertant care s-a înscris la licitație”, a declarat Emil Boc, într-o intervenție radio.

viewscnt
Afla mai multe despre
pnrr
emil boc