EuroNCAP: Testele au dat peste cap prejudecățile. Tesla primește un scor istoric

EuroNCAP: Testele au dat peste cap prejudecățile. Tesla primește un scor istoric
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 sep 2022

Cele mai recente teste de siguranță realizate de EuroNCAP au dat peste cap prejudecățile din industria auto, în special cele legate de calitatea mașinilor chineze. Două automobile pe care Great Wall le-a lansat în UE în acest an au primit un număr maxim de stele și aprecierile specialiștilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

ORA Funky Cat și WEY Coffee 01 sunt două dintre noutățile chinezilor de la Great Wall - o companie cu o istorie îndelungată deja în Europa, care a inclus și România - care au surprins inginerii de la EuroNCAP la testele de siguranță din luna septembrie.

O nouă stație de metrou pregătită să fie deschisă CITEȘTE ȘI O nouă stație de metrou pregătită să fie deschisă

Contrar tradției care spunea că mașinile chinezești au o calitate îndoielnică și un nivel de siguranță redus, cele două modele au primit cinci stele, în urma testelor de impact. „Mergând pe urmele NIO, Lynk & Co și MG, Great Wall Motor demonstrează că poate produce mașini care egalează cea mai bună ofertă a Europei”, spun cei de la EuroNCAP.

Micul model ORA, care amintește de VW Beetle, a primit 92% pentru pasagerii adulți, 83% pentru copii și 93% pentru sistemele de asistență, un scor impresionant. Mult mai luxosul EWY Coffee 01, un SUV care încearcă să ofere cele mai bune tehnologii europenilor, a primit scoruri apropiate, cu un maxim de 94% pentru asistență.

În schimb, modelele Hyundai – Kia au rămas în urmă, cu încă un model care primește patru stele. Este vorba despre Kia Niro, un crossover de clasă B, care a primit un scor mic, de numai 60%, la sistemele de asistență, astfel că întreg scorul a fost tras în jos. În plus, grupul sud-coreean a mai primit patru stele și pentru Hyundai i20, ca urmare a faptului că împarte platforma și tehnologiile cu modelul Bayon, deja testat.

Vedeta acestui pachet de teste a fost însă Tesla, cu modelul Y. Acesta a reușit să atragă aprecierile celor de la EuroNCAP, care au anunțat că mașina americanilor, care acum este produsă în Berlin, a primit un scor „aproape perfect” la sistemele de asistență.

De asemenea, Model Y a primit și 97 de puncte pentru protecția pasagerilor adulți, un scor apropiat de maxim. Aprecierile au mers către sistemul de asistență la menținerea benzii, către camera de hbitaclu care monitorizează șoferul, precum și la tehnologia bazată pe camere care monitorizează ceilalți participanți la trafic.

Sesizare la DIICOT în privința companiei Blue Air CITEȘTE ȘI Sesizare la DIICOT în privința companiei Blue Air

„Am văzut rezultate bune de la unii producători chinezi în trecut, dar și unele foarte proaste. Anul acesta, EuroNCAP va testa mai multe mașini chinezești decât a făcut-o vreodată, iar Great Wall stabilește cu adevărat standarde pentru ceilalți care vor urma. De asemenea, felicitări celor de la  Tesla pentru un rating cu adevărat de excepție, un record, al Model Y. Tesla a arătat că doar ce este cel mai bun este suficient de bun pentru ea, sperăm că vom vedea că asistă la această țintă și în viitor”, a declarat secretarul general al EuroNCAP, Michiel van Ratingen.

A mai primit cinci stele și modelul premium Genesis GV60, al grupului Hyundai – Kia. 

viewscnt
Afla mai multe despre
euroncap
test impact tesla