Europa, blocată în septembrie de grevele de pe aeroporturi

Europa, blocată în septembrie de grevele de pe aeroporturi
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 sep 2023

Europa este parțial blocată în luna septembrie de grevele angajaților de pe unele aeroporturi și unele companii feroviare, potrivit informațiilor centralizate de Euronews.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În Europa, unii angajați sunt în grevă pentru a protesta împotriva salariilor mici și a condițiilor proaste de muncă, arată Adevărul.

CONFIRMARE FOTO Anja Graf, \ CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Anja Graf, "regina supremă a apartamentelor" și vedetă la "Arena Leilor", deschide complexul în locul Ramada, unde a filmat Sergiu Nicolaescu și a fost cazat Păstorel Teodoreanu. Cum arată

Europa se află în prezent în plină grevă, mulți lucrători nemulțumiți că inflația fulgerătoare nu a fost compensată de creșterile salariale.

Bine de știut este că dacă zborul sau trenul dumneavoastră este anulat sau întârziat, veți avea dreptul la un nou bilet sau la o compensație.

Franța: posibile greve ale controlorilor de trafic aerian

Principalul sindicat al controlorilor de trafic aerian din Franța (SNCTA) a cerut lucrătorilor să organizeze greve la nivel național pe 15 septembrie și 13 octombrie.

Prima ieșire va coincide cu Cupa Mondială de Rugby, care va atrage mii de oameni în țară. Sindicatul denunță „tăcerea Direcției Generale a Aviației Civile (DGAC)” într-un context de inflație galopantă.

Această acțiune ar putea duce la multe anulări de zboruri și ar putea avea repercusiuni pentru cei care traversează spațiul aerian francez.4

Lukoil i-a cerut voie lui Putin să-și răscumpere acțiuni de la investitorii străini CITEȘTE ȘI Lukoil i-a cerut voie lui Putin să-și răscumpere acțiuni de la investitorii străini

Posibilă grevă la metroul din Paris în timpul Cupei Mondiale de Rugby

Lucrătorii de la metroul din Paris au amenințat că vor face grevă în timpul Cupei Mondiale de rugby, care se desfășoară între 8 septembrie și 28 octombrie în mai multe locuri din țară, inclusiv pe Stade de France, din Saint-Denis.

Conducătorii de tren vor primi un bonus pentru serviciile suplimentare pe care trebuie să le ofere în timpul evenimentului.

Membrii sindicatului FO-RATP, care reprezintă lucrătorii din transportul public din Paris, au amenințat cu greva din cauza acestei probleme. Negocierile sunt în derulare.

Italia: greve aeroportuare în septembrie

Personalul de la sol de pe aeroporturile italiene va fi în grevă 24 de ore pe 8 septembrie.

Sunt așteptați să participe și manipulanții de bagaje reprezentați de sindicatul FLAI Trasporti, înainte de a intra în grevă de 24 de ore și pe 29 septembrie.

Greva controlorilor de trafic aerian este planificată în Italia

Pe 16 septembrie, controlorii de trafic aerian din aeroporturile din toată țara vor organiza o grevă de 8 ore, între orele 10:00 și 18:00.

În Italia, unele zboruri sunt protejate în timpul grevelor. Autoritatea italiană a aviației civile (ENAC) va publica o listă de zboruri garantate cu câteva zile înainte de grevă.

Zborurile programate să plece înainte de ora 10 a.m. și după ora 18:00 nu ar trebui să fie afectate.

Wizz Air a deschis a doua rută pe Aeroportul Brașov-Ghimbav CITEȘTE ȘI Wizz Air a deschis a doua rută pe Aeroportul Brașov-Ghimbav

Anglia: întrerupere la aeroportul Luton

Personalul de la sol de pe aeroportul Luton a convocat greve de 24 de ore pe 6 și 13 septembrie.

Potrivit sindicatului Unite, aceste greve vor cauza „o perturbare uriașă” pentru pasagerii Wizz Air.

Angajații GH London, compania de handling la sol a companiei aeriene, au convocat o grevă pentru a protesta împotriva condițiilor proaste de muncă.

Principalul sindicat feroviar din Marea Britanie, RMT, a anunțat, de asemenea, noi greve ale trenurilor pe 2 septembrie.

Aceste greve fac parte dintr-o acțiune condusă de mai multe sindicate din sectorul feroviar și care se referă la salarii, condiții de muncă și securitatea locului de muncă.

viewscnt
Afla mai multe despre
greva
aeroport
europa