EXCLUSIV Astra Vagoane Arad, după ce a semnat cel mai mare contract de tramvaie din România: Ne dublăm cifra de afaceri, nu mai venim anul acesta la alte licitații. Am semnat contractul, acum la treabă!

EXCLUSIV Astra Vagoane Arad, după ce a semnat cel mai mare contract de tramvaie din România: Ne dublăm cifra de afaceri, nu mai venim anul acesta la alte licitații. Am semnat contractul, acum la treabă!
scris 18 mai 2021

Astra Vagoane Arad anunță, după semnarea contractului de 200 de milioane de euro cu Primăria București pentru construcția a 100 de tramvaie, că are acum capacitatea de producție ocupată 100%, astfel că nu va mai participa în acest an la alte licitații, calculul fiind că business-ul companiei se va dubla în acest an.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cele mai mari contracte în derulare pentru compania din Arad sunt cele pentru construcția de tramvaie, printre beneficiari fiind municipalitățile din Cluj-Napoca, Oradea, Galați și Arad.

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat recent semnarea contractului de circa 200 de milioane de euro cu Astra, din bani europeni, pentru achiziția a 100 de tramvaie. Primul tramvai va fi livrat în august 2022 și, din acel moment, municipalitatea va primi câte 4 tramvaie în fiecare lună.

“Am semnat contractul, acum la treabă. (…) Avem capacitatea de producție ocupată 100%, așa că anul acesta nu vom participa la alte licitații”, a declarat pentru Profit.ro Gheorghe Sârbu, directorul general adjunct al companiei.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

El spune că Astra va analiza acum, după semnarea noului contract, efectuarea unor investiții pentru creșterea productivității.

Astra Vagoane Călători Arad, controlată de omul de afaceri Valer Blidar, este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața locală de material rulant, având în 2019, conform ultimelor date, o cifră de afaceri de 82,9 milioane de lei (17,5 milioane euro) și un profit net de 2,9 milioane lei, cu aproape 360 de angajați.

“Cu toate greutățile pe care le-am întâmpinat din cauza pandemiei, cifra de afaceri a crescut (anul trecut, n.r.) față de 2019 semnificativ, iar pentru 2021 credem că vom dubla cifra de afaceri față de 2020”, a spus Sârbu.

Pandemia de coronavirus a afectat totuși activitatea Astra Arad atât prin limitarea livrărilor de la furnizori, cât și prin cazurile de Covid în secțiile de producție.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

În urmă cu doi ani, Profit.ro anunța că Gabriela Firea, atunci primar general al Capitalei, va cumpăra și 100 de troleibuze tot de la turci, după 400 de autobuze de la Otokar.

Anul trecut, Profit.ro a anunțat însă că judecătorii Curții de Apel București (CAB) au admis o cerere a Astra Vagoane Călători Arad, care obligă Primăria Capitalei să pună în executare o decizie a Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) de la finele anului 2019, când instituția a anulat decizia de atribuire a unui contract pentru livrarea a 100 tramvaie, estimat la 845,68 milioane de lei. Primăria Capitalei stabilise câștigătoare oferta turcilor de la Durmazlar.

viewscnt
Afla mai multe despre
astra vagoane comenzi