FOTO Bucureștiul cumpără și tramvaie românești. Nicușor Dan semnează un contract cu Astra Arad pentru furnizarea a 100 de tramvaie

FOTO Bucureștiul cumpără și tramvaie românești. Nicușor Dan semnează un contract cu Astra Arad pentru furnizarea a 100 de tramvaie

Inquam Photos / Octav Ganea

scris 11 mai 2021

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță că a semnat contractul cu Astra Arad pentru furnizarea a 100 de tramvaie, valoarea acestuia fiind de circa 200 de milioane de euro.

Cum vor arăta tramvaiele pentru care contractul a fost acordat inițial unei companii turce poate fi văzut aici VIDEO

Foto mai jos de la semnarea contractului

"Este vorba despre un contract cu valoare de aproximativ 200 de milioane de euro, bani europeni. Sunt bucuros pentru că facem un pas înainte în modernizarea transportului public, segmentul de tramvaie este de departe cel mai rămas în urmă. Contractul prevede furnizarea primului tramvai peste 15 luni, adică în august 2022, urmând ca, începând de la acel moment al livrării prototipului, să fie furnizate patru tramvaie în fiecare lună", a afirmat Nicușor Dan într-o declarație de presă.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

El a spus că sunt tramvaie mari, cu lungimea de 36 de metri, potrivite pentru Capitală, scrie Agerpres.

"Un cuvânt despre fosta administrație, dacă nu s-ar fi încăpățânat să insiste să dea în mod nelegal acest contract unei firme turcești și știți că s-a pronunțat și CNSC-ul, s-a pronunțat și Curtea de Apel București, am fi avut aceste tramvaie începând cu vara anului 2020", a adăugat Nicușor Dan.

În urmă cu doi ani, Profit.ro anunța că Gabriela Firea, atunci primar general al Capitalei, va cumpăra și 100 de troleibuze tot de la turci, după 400 de autobuze de la Otokar.

Anul trecut, Profit.ro a anunțat că judecătorii Curții de Apel București (CAB) au admis o cerere a Astra Vagoane Călători Arad, care obligă Primăria Capitalei să pună în executare o decizie a Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) de la finele anului 2019, când instituția a anulat decizia de atribuire a unui contract pentru livrarea a 100 tramvaie, estimat la 845,68 milioane de lei. Primăria Capitalei stabilise câștigătoare oferta turcilor de la Durmazlar.

viewscnt
Afla mai multe despre
nicușor dan
astra arad
tramvaie