Fiat Chrysler discută înființarea unei companii mixte cu compania mamă a Foxconn

Fiat Chrysler discută înființarea unei companii mixte cu compania mamă a Foxconn

Sursa foto: Piotr Swat / dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2020

Fiat Chrysler intenționează să înființeze o companie mixtă cu compania mamă a Foxconn, care asambelază iPhone-uri, pentru construirea de automobile electrice și dezvoltarea de vehicule conectate la Internet în China, în vederea implicării în mobilitatea electrică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fiat Chrysler, care va lansa în acest an primul său model integral electric, 500, a încheiat luna trecută un acord angajant pentru o fuziune de 50 de miliarde de dolari cu grupul francez PSA, care va crea al patrulea mare producător auto din lume, transmite Reuters. Fuziunea cu PSA va ajuta producătorul auto italo-american să își consolideze resursele necesare respectării reglementării mai stricte în domeniul emisiilor și pentru investiții în mobilitate electrică, segment unde se află în urma principalilor săi competitori.

FCA a confirmat vineri că discută cu compania Hon Hai înființarea unei companii mixte în condiții de egalitate, pentru dezvoltarea de vehicule electrice de generație viitoare și implicarea în ”Internetul Vehiculelor”, proiecte destinate inițial pieței chineze. Comunicatul FCA a fost publicat după ce compania taiwaneză Hon Hai, compania mamă a Foxconn, a anunțat printr-un comunicat posibila companie mixtă. ”Ar permite părților să pună la un loc capabilitățile celor doi lideri globali în domeniul designului de automobile, ingineriei și producției, precum și al tehnologiei softurilor mobile, pentru concentrarea pe piața vehiculelor electrice aflată în creștere”, a arătat FCA.

TABEL Rezultate Renault Group: scădere de 3,4%, în pofida creșterii mărcii Dacia. România - printre piețele cu o cotă de piață foarte mare CITEȘTE ȘI TABEL Rezultate Renault Group: scădere de 3,4%, în pofida creșterii mărcii Dacia. România - printre piețele cu o cotă de piață foarte mare

Un analist al Intesa Sanpaolo, Monica Bosio, a descris posibilul acord ca fiind pozitiv, chiar dacă nu anticipează că ar avea un impact semnificativ asupra indicatorilor fundamentali ai FCA în 2020 și 2021. FCA a anunțat că este pe cale să semneze un acord preliminar cu Hon Hai, pentru ca acordurile angajante să fie convenite în următoarele câteva luni.

Totuși, compania a adăugat că nu există asigurări că vor fi încheiate acordurile angajante sau că vor avea loc în intervalul respectiv. FCA deține o cotă de circa 0,35% pe piața chineză, unde desfășoară operațiuni prin intermediul companiei mixte Guangzhou Automobile Group (GAC), care este neprofitabilă.

Compania mixtă respectivă nu produce vehicule electrice, provocând îndoieli că poate respecta reglementările stricte din China referitoare la emisii și la cota de automobile nepoluante. În ultimii ani, Foxconn a investit  masiv într-o varietate de proiecte din sectorul transporturilor, inclusiv în Didi Chuxing, uriașa companie chineză de ride-services, și startup-urile chineze pentru vehicule electrice Byton and Xpeng. Foxconn a mai investit în producătorul chinez de baterii CATL și o serie de alte startup-uri chineze din sectorul transporturilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat chrysler
psa
foxconn
iphone