Rechemare stranie pentru mai multe modele VW în România. Mașinile sunt răscumpărate de companie

Rechemare stranie pentru mai multe modele VW în România. Mașinile sunt răscumpărate de companie
scris 16 ian 2020

Volkswagen România a anunțat o rechemare stranie, care are ca scop final cumpărarea automobilelor, nu repararea lor. Acțiuni de acest gen au avut loc în mai multe rânduri, în ultimul an, fiind implicate mii de vehicule, inclusiv de la Porsche.

Porsche România a notificat autoritățile despre rechemarea a două autovehicule comerciale, care au o problemă legată de corespondența cu seria de fabricație. În documentația oficială se vorbește despre “o versiune constructivă neclară”, însă situația a fost sesizată de KBA, autoritatea de transport din Germania, care a impus constructorului mai multe astfel de rechemări pentru achiziția definitivă a mașinilor de la proprietari. KBA spune că este vorba despre “numai” 1118 automobile la nivel global, din care 789 se află în circulație în Germania. Acțiunea a fost înregistrată în decembrie 2019 și precizează că mașinile nu au o problemă de siguranță, ci una de legalitate. “Vehiculele ar putea să nu corespundă unei serii de producție validă la data livrării”, spune KBA. Și în acțiunea VW și pe site-ul KBA se precizează că singura soluție este achiziția vehiculului, care va fi distrus.

Vehiculele au fost fabricate în intervalul 2008 - 2016, fiind vorba despre vehicule comerciale, Amarok, Caddy, Crafter, T5 și T6. O campanie similară, care a acoperit circa 800 de vehicule la nivel global, a vizat modelele BORA, CLASSICO, FOX, GOLF, JETTA, NEW BEETLE, PASSAT, POLO, SURAN, SAVEIRO, TIGUAN, TOUAREG, WAGON, fabricate între 2006 și 2018.

TABEL Volkswagen Group a vândut aproape 11 milioane de autovehicule în 2019 CITEȘTE ȘI TABEL Volkswagen Group a vândut aproape 11 milioane de autovehicule în 2019

O altă acțiune, similară, a VW, acoperă modelele ARTEON, EOS, GOLF, PASSAT, PHAETON, POLO, SCIROCCO, SHARAN, TIGUAN, TOUAREG, TOURAN, T-ROC, UP01C5, respectiv 5.683 de autovehicule la nivel global, din care 4.321 în Germania.

Nici marca Porsche nu a scăpat de această eroare de construcție a producătorului german. Un număr de 21 de vehicule Porsche, respectiv 991 Carrera, 92ACAyenne, 95B Macan, 970 Panamera, au făcut obiectul unei astfel de rechemări în 2019, fiind răscumpărate și distruse, deoarece nu corespundeau unui standard de producție de serie.

Un reprezentant al VW Group a declarat în presa germană că este vorba în total de circa 6.700 de vehicule care au fost vândute “într-o stare constructivă care nu corespunde statutului producției de serie”. El a mai explicat că sunt, în general, mașini luate din procesul de producție de serie pentru teste și încercări, fiind transformate cu componente prototip care n-au mai fost lansate. “Din nefericire, nu este clar documentat dacă vehiculele afectate au fost restaurate la starea lor originală la finalul testelor sau expozițiilor”.

viewscnt
Afla mai multe despre
rechemare vw
rechemare porsche
rechemare rascumparare masini vw
amarok
caddy