Fiat Chrysler și Terna vor testa tehnologia V2G, prin care mașinile vor vinde energie către rețea

Fiat Chrysler și Terna vor testa tehnologia V2G, prin care mașinile vor vinde energie către rețea
scris 23 sep 2019

Fiat Chrysler și compania de electricitate Terna din Italia au anunțat semnarea unui acord în urma căruia vor realiza și vor testa tehnologia vehicle-to-grid (V2G), care permite transferul de energie între bateria mașinii și infrastructură.

Fiat și Terna, companie de electricitate din Italia, au anunțat că vor dezvolta o flotă de 700 de automobile electrice pentru a testa pe șoselele din Europa tehnologia V2G, care permite ca energia electrică stocată în bateriile vehiculelor să fie utilizată în rețeaua electrică la orele de vârf.

Cele două companii au semnat un acord care prevede realizarea de studii de fezabilitate și dezvoltarea unei flote inițiale de mașini electrice, Fiat 500 EV, în perimetrul uzinei Fiat din Mirafiori, Torino.

„Proiectul va porni în lunile următoare, ne-am propus să ajungem la 600 - 700 de mașini de test până în 2020 - 2021”, a spus Pietro Gorlier, COO FCA Europa.

Modelul Fiat 500 electric urmează să intre în producție anul viitor, potrivit companiei Fiat Chrysler Automobiles.

Volkswagen și Porsche, rechemare pentru sute de mii de mașini și mai multe modele din cauza unor probleme ale airbagurilor CITEȘTE ȘI Volkswagen și Porsche, rechemare pentru sute de mii de mașini și mai multe modele din cauza unor probleme ale airbagurilor

Potrivit acordului semnat de cele două companii, Terna va realiza un e-mobility Lab, la sediul propriu, în care vor fi testate performanțele și capacitățile mașinilor electrice pentru furnizarea de „servicii care să suporte flexibilitatea și stabilizarea specifice rețelelor electrice”. Va fi testată și interacțiunea de tip one-way și two-way cu rețeaua a acestor vehicule, printr-o infrastructură de încărcare dedicată.

Prin conectare la rețea, mașinile vor putea, prin intermediul unui management inteligent, să trimită energie către rețea, în anumite momente ale zilei, pentru a stabiliza rețeaua și, în același timp, pentru a reduce costurile de utilizare ale mașinii.

Terna este distribuitor de energie electrică de înaltă tensiune în Italia, cu o rețea de 74.000 km.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat chrysler
terna
masini electrice
vehicle to grid
vanzare energie