Firea: Podul Ciurel este "aproape gata" și va fi dat în folosință până la începutul anului școlar.

 Firea: Podul Ciurel este "aproape gata" și va fi dat în folosință până la începutul anului școlar.
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2020

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunță că Podul Ciurel este "aproape gata" și va fi dat în folosință până la începutul anului școlar. "Acum avem un pod foarte frumos, european", spune Firea, citată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”În premieră, facem legătura între Nordul și Sudul Capitalei, prin șantierele deschise și prin lucrările deja finalizate", afirmă Gabriela Firea, într-un comunicat de presă transmis de Primăria Capitalei, în care precizează că ar fi fost bine să fie realizată și Centura ocolitoare a Capitalei, însă consideră că nerealizarea obiectivului poate fi atribuită Guvernului, care a refuzat să transfere Centura la Primărie.

În decembrie 2019, însă, Primăria Capitalei anunța că realizarea primei etape a proiectului "Străpungere Ciurel - Nod Rutier Virtuții" se apropie de final, iar "în primăvara anului viitor" (n.r. 2020) bucureștenii vor putea circula pe Podul Ciurel.

Firea susține că a finalizat toate proiectele mari găsite blocate acum patru ani, arătând că pe podul de la Nicolae Grigorescu se circulă deja, iar celebrul Pod Ciurel va fi dat în folosință până la începerea școlilor.

Înainte de alegerile locale din septembrie, Gabriela Firea a postat și pe pagina sa de Facebook o înregistrare video în care vorbește despre aceste proiecte.

Traficul crește la frontiera cu Ungaria înainte de închiderea granițelor anunțată pentru 1 septembrie. Peste 35.000 de persoane în tranzit în doar 24 de ore. Poliția lucrează la capacitate maximă CITEȘTE ȘI Traficul crește la frontiera cu Ungaria înainte de închiderea granițelor anunțată pentru 1 septembrie. Peste 35.000 de persoane în tranzit în doar 24 de ore. Poliția lucrează la capacitate maximă

Un consilier al primarului general a explicat că în zona Podul Ciurel - Nodul Virtuții lucrările s-au finalizat, iar în acest moment se fac testări și ultimele retușuri pentru a fi dat în folosință.

El a spus că în 2016 acolo exista un singur pilon și nu exista finanțare. A afirmat că se vor începe și lucrările pentru etapa a doua, Nodul Virtuții - Șoseaua Uverturii.

Firea menționează că au fost deschise câteva șantiere noi, unele obiective fiind terminate deja.

ULTIMA ORĂ Unitatea 2 de la Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național, din cauza unei disfuncționalități, fără impact pe partea nucleară CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Unitatea 2 de la Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național, din cauza unei disfuncționalități, fără impact pe partea nucleară

"Noua șosea Fabrica de Glucoză e un ajutor real pentru șoferi. Așa va fi și Pasajul de la Doamna Ghica sau lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea. Suntem un oraș cu aproape 4 milioane de locuitori și principalul punct de afaceri al țării. Infrastructura trebuie să se dezvolte, chiar dacă Bucureștiul primește un procent infim din câți bani produce pentru bugetul țării. Împreună cu echipa din Primăria Capitalei am gândit zeci de proiecte: drumuri noi, pasaje și poduri, lărgire de străzi existente. Vă asigur că nu vor rămâne doar poze, machete sau hârtii aruncate într-un sertar”, susține Firea.

viewscnt
Afla mai multe despre
podul ciurel
gabriela firea