Ford își mută producția de mașini mici din SUA în Mexic, decizie criticată de Trump

Ford își mută producția de mașini mici din SUA în Mexic, decizie criticată de Trump
scris 15 sep 2016

Compania Ford își va muta producția de mașini mici din Statele Unite în Mexic, pentru reducerea costurilor, a anunțat directorul general al societății, Mark Fields, decizie criticată de candidatul republica la președinția SUA, Donald Trump, relatează Reuters.

“Vom muta toată producția de mașini mici în Mexic din Statele Unite” în următorii doi sau trei ani, le-a spus Fields unui grup de analiști de pe Wall Street și unui investitor, la o conferință organizată miercuri, scrie News.ro.

Mai mult, Fields a dezvăluit că intenționează să mute majoritatea producției de mașini mici din lume în țări unde costurile sunt mai mici, până în 2019.

Aflat în campanie electorală la Flint, în Michigan, Trump a calificat decizia Ford drept “îngrozitoare”. El a promis că va exercita presiuni asupra societății să își schimbe decizia, dacă va fi ales președinte.

“Nu ar trebui să permite să se întâmple acest lucru”, a spus candidatul republican.

Peste jumătate dintre românii care se conectează la Internet de pe mobil folosesc aplicații pentru rețele de socializare CITEȘTE ȘI Peste jumătate dintre românii care se conectează la Internet de pe mobil folosesc aplicații pentru rețele de socializare

Nu este prima dată în campania electorală când Trump critică Ford pentru investițiile din Mexic. Anterior, Fields i-a răspuns că se află la conducerea unei companii globale, care trebuie să ia decizii raționale în afaceri, pentru a fi competitivă.

În urmă cu câteva luni, Ford a anunțat că va investi 1,6 miliarde de dolari în Mexic pentru producția de mașini mici, începând din 2018.

În cursul negocierile din 2015, Ford a confimat că va muta producția modelelor Focus și C-Max din Wayne, Michigan, în 2018. Unul dintre sindicatele angajaților în construcția de mașini, The United Auto Workers Union, a avertizat atunci că Ford intenționează să construiască următorul model de Focus în Mexic.

În uzina Ford din Craiova a fost produs modelul Ford Transit Connect, din 2009 până în 2012, iar Ford B-MAX s-a lansat în martie 2012. În 2013, vânzările au trecut de 67.000 unități. Cea mai bună lună de vânzări a fost martie 2013, când s-a depășit pragul de 8.000 de unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
mexic