Ford Motor nu va mai fabrica automobile în India și va suporta un impact financiar de 2 miliarde de dolari

Ford Motor nu va mai fabrica automobile în India și va suporta un impact financiar de 2 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 sep 2021

Ford Motor nu va mai fabrica automobile în India și va suporta un impact financiar în valoare de circa 2 miliarde de dolari, întrucât nu consideră că poate fi profitabil în această țară. Producătorul auto american se alătură astfel altor constructori de vehicule care au decis să plece de pe această piață cu creștere rapidă, care este dominată de rivalii asiatici, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul auto american a intrat pe piața indiană în urmă cu 25 de ani, dar deține o cotă de de numai 2% pe  piața vehiculelor de pasageri, chiar dacă a încercat ani de zile să îi atragă pe consumatorii indieni și să obțină profit, scrie News.ro.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Ford a anunțat că a acumulat în India pierderi operaționale de peste 2 miliarde de dolari în decurs de 10 ani, iar cererea pentru vehiculele sale noi a fost slabă.

”În pofida eforturilor noastre, nu am reușit să găsim o soluție pentru profitabilitatea pe termen lung”, a declarat directorul Ford India, Anurag Mehrotra.

Decizia Ford de a-și reduce pierderile în India, după ce s-a retras și din Brazilia la începutul acestui an, scoate în evidență presiunile existente asupra producătorilor de automobile de a investi în vehicule electrice și autonome, precum și în tehnologie destinată vehiculelor conectate.

În trecut, producătorii auto au încercat să mențină o prezență pe toate piețele importante, fiind dispuși să piardă bani pentru a face acest lucru.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford motor
india