Ford pregătește transformarea uzinei din Craiova într-una „electrificată”. Șeful Ford Europa: „România este foarte competitivă!”

Ford pregătește transformarea uzinei din Craiova într-una „electrificată”. Șeful Ford Europa: „România este foarte competitivă!”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 mar 2021

Ford pregătește transformarea uzinei din Craiova într-una „electrificată”. Compania americană va produce automobile exclusiv electrice, în 2030.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Ford a anunțat luna trecută că va investi 1 miliard de euro în uzina din Koln, pentru a pregăti fabricarea primului automobil electric destinat pieței europene, construit pe platforma MEB al celor de la VW. În același timp, la evenimentul în care a fost anunțată această investiție, președintele Ford Europe, Stuart Rowley, a anunțat că marca va vinde în Europa exclusiv autombile electrice, începând din 2030. Asta înseamnă că cel mai târziu în 2025 toate uzinele Ford care produc autovehicule destinate Europei vor trebuie să înceapă să se pregătească pentru producția de astfel de automobile. De asemenea, la acel moment, Ford va ști exact care sunt automobilele și care sunt fabricile în care acestea vor fi produse.

Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2 CITEȘTE ȘI Miracolul digitalizării: declarațiile online nu se mai depun la etajul 2

În acest context, pentru Craiova, viitorul se anunță extrem de plin de evenimente. Stuart Rowley, președintele Ford of Europe, a confirmat într-un interviu pentru Automotive News, faptul că uzina din România se află pe lista unităților ce se vor „electrifica”. „Koln nu va fi ultima uzină pe care o electrificăm. Vom face mai multe anunțuri pe măsură ce avansăm și începem investițiile. Avem Saarlouis (n.r. în Germania), Valencia (n.r. în Spania), și de asemenea Craiova, care este foarte importantă pentru noi. România este foarte competitivă din punct de vedere al costurilor și asta este un important asset pe care îl avem”, a mai spus Rowley.

Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment CITEȘTE ȘI Cum pot antreprenorii să își salveze firmele chiar de la faliment

Șeful Ford Europe a confirmat și faptul că modelul Puma, produs la Craiova, a devenit cel mai vândut model al mărcii în Europa, depășind Fiesta.

Potrivit datelor privind înmatriculările din Europa, anul trecut modelul Fiesta a înregistrat 155.097 de unități în 2020, Focus a încheiat anul cu 172.645 unități, iar Puma, 118.458 unități înmatriculate. În România, Ford Puma a fost în luna ianuarie al treilea cel mai vândut automobil, depășind rivalul Dacia Duster.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford craiova
stuart rowley
ford puma