Ford va renunța la 1.400 de angajați cu funcții de birou în America de Nord și Asia

Ford va renunța la 1.400 de angajați cu funcții de birou în America de Nord și Asia
scris 17 mai 2017

Ford Motor va renunța la 1.400 de angajați cu funcții de birou din America de Nord și Asia, prin pensionări anticipate și alte stimultente financiare, în cadrul măsurilor de reducere a costurilor și creștere a cotației acțiunilor, transmite Reuters.

Restructurările vor fi echivalente cu circa 10% dintr-un grup de 15.000 de salariați, scrie News.ro.

Compania a precizat că o mare parte dintre salariați nu vor fi incluși în restructurare, între aceștia aflându-se cei din domeniul dezvoltării produselor și de la divizia Ford Credit. De asemenea, măsurile nu vor afecta diviziile din Europa și America de Sud.

Aproximativ două treimi dintre locurile de muncă desființate vor fi în America de Nord, iar restul în Asia. Ford nu intenționează să renunțe la angajați plătiți pe oră și nici la cei din producție.

ASF a anunțat tarifele de referință pentru polițele RCA. Exemple de tarife - de la 500 lei la peste 7.300 lei CITEȘTE ȘI ASF a anunțat tarifele de referință pentru polițele RCA. Exemple de tarife - de la 500 lei la peste 7.300 lei

O persoană apropiată situației a declarat că Fprd va oferi stimulente financiare pentru a încuraja plecările voluntare, inclusiv programe generoase de pensionare.

În 2016, Ford a desființat sute de locuri de muncă de birou în Europa, pentrua reduce costurile cu 200 de milioane de dolari pe an.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ford