Ford vrea să renunțe la aproximativ 10% din forța sa de muncă la nivel global

Ford vrea să renunțe la aproximativ 10% din forța sa de muncă la nivel global
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mai 2017

Ford Motor vrea să renunțe la aproximativ 10% din forța sa de muncă la nivel global, pe fondul măsurilor directorului general Mark Fields de creștere a profitabilității și de oprire a declinului cotației acțiunilor grupului, au declarat persoane apropiate situației, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul auto american are ca obiectiv reducerea costurilor cu 3 miliarde de dolari în 2017, pentru a crește profitabilitatea în 2018, chiar dacă vânzările din Statele Unite stagnează, scrie News.ro.

Prețul acțiunilor Ford a avut de suferit în timpul mandatului lui Fields din ultimii trei ani, astfel că valoarea de piață a companiei a coborât sub cea a Tesla și General Motors.

Reducerile de locuri de muncă, așteptate să fie anunțate cel mai devreme în această săptămână, au ca țintă angajații permanenți, obiectivul fiind reducerea forței de muncă la nivel mondial a Ford cu aproximativ 10%, au spus sursele.

Economia României a crescut în primul trimestru cu 5,7%, peste estimări CITEȘTE ȘI Economia României a crescut în primul trimestru cu 5,7%, peste estimări

Nu este clar dacă planul include și reducerea numărului de angajați plătiți cu ora de la fabricile Ford din SUA și străinătate.

Ford are 200.000 de angajați în întreaga lume, între care jumătate în America de Nord.

Desființarea unui număr mare de locuri de muncă în Statele Unite ar putea declanșa un conflict politic, din cauza rolului jucat de industria auto în timpul campaniei electorale de anul trecut și la începutul mandatului președintelui Donald Trump.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
concedieri
mark fields