Fosta directoare a Tarom Mădălina Mezei a ieșit de la DNA după patru ore: Eu cred în familie, în carieră și în TAROM. Domnul Cuc a trecut o linie când a considerat că își poate bate joc de cariera și profesia unui om

Fosta directoare a Tarom Mădălina Mezei a ieșit de la DNA după patru ore: Eu cred în familie, în carieră și în TAROM. Domnul Cuc a trecut o linie când a considerat că își poate bate joc de cariera și profesia unui om

Foto: Octav Ganea / Inquam Photos

scris 21 oct 2019

Mădălina Mezei, fostul director al Tarom, a plecat luni, după patru ore de la DNA, unde a dat declarații în dosarul privind presupusa solicitare a ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, de a ține la sol unele avioane, în ziua moțiunii de cenzură. Ea spus că vrea să vorbească despre valorile sale personale în familie și în carieră, refuzând să răspundă întrebărilor referitoare la audieri sau la dovezile prezentate.

”Aș vrea să discut despre valorile mele personale. Eu cred în familie, în carieră și în TAROM. TAROM-ul este a doua mea familie. Domnul Cuc a trecut o linie când a considerat că își poate bate joc de cariera și profesia unui om. Planul meu profesional de a livra o strategie pentru TAROM pe termen lung, eu l-am crezut pe domnul Cuc considerând că putem construi împreună așa ceva”, a afitrmat Mezei la plecarea de la DNA.

"Nu mai spun nimic, am spus tot autorităților, am incredere în valorile democrației românești", a declarat Mezei, la ieșirea de la DNA, refuzând să răspundă întrebărilor referitoare la dovezile prezentate, scrie News.ro.

FOTO Amenințarea Airbus a avut efect: Dăncilă s-a dus repede la Ghimbav și a semnat un acord CITEȘTE ȘI FOTO Amenințarea Airbus a avut efect: Dăncilă s-a dus repede la Ghimbav și a semnat un acord

”Sunt ferm convinsă că adevărul va ieși la iveală”, a declarat Mezei la sosirea la DNA, când a anunțat că va face mai multe declarații la iețirea de la audieri.

DNA s-a autosesizat în uma declarațiilor fostei directoare a Tarom Mădălina Mezei referitoare la solicitarea ministrului Răzvan Cuc de a ține avioanele la sol în ziua moțiunii de cenzură, Mezei urmând să fie audiată luni.

Ea preciza că nu a decis să facă aceste declarații publice, însă a confirmat informațiile apărute în spațiul public.

Mezei spunea că ministrul Transporturilor i-a adresat solicitarea cu o zi înaintea moțiunii de cenzură.

Mădălina Mezei declara că ministrul Transporturilor Răzvan Cuc i-a cerut nu doar să anuleze curse interne, ci și să-i identifice pe parlamentarii aflați la bordul acestora, pentru a-i împiedica să voteze moțiunea de cenzură.

De asemenea, ea a anunțat că a fost chemată luni la DNA într-un dosar care vizează Ministerul Transporturilor și acuzații de abuz în serviciu, calitatea sa fiind de martor.

În replică, Răzvan Cuc a declarat că fosta directoare generală a  Tarom dovedește incompetență, inconsecvență și că este aservită unor grupuri de interese. El a susținut că aceasta ”se încurcă în minciuni”, concluzia sa fiind că decizia CA al Tarom de a o revoca este cea mai bună, astfel fiind scoasă compania ”din ghearele influenței PNL”.

Cuc a mai susținut că Mădălina Mezei i-a spus că a fost contactată de o persoană de la Serviciul Român de Informații (SRI), care i-a vorbit despre posibilitatea ca unele avioane, care transportă parlamentari, să fie reținute la sol înainte de moțiunea de cenzură. Cuc a mai spus că a întrebat-o pe Mezei câți parlamentari vin, pentru a se asigura că ”totul este în regulă”.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis Corpul de Control al primului ministru atât la TAROM, cât și la MInisterul Transporturilor.

Consiliul de Administrație al Tarom preciza că Mădălina Mezei a fost revocată din funcția de director general al companiei întrucât nu a reușit să ducă la îndeplinire hotărârile CA, ale AGA și nici anumite obligații care îi reveneau. "Fostul director general al Tarom, totodată, a întârziat procesul de modernizare a flotei de scurt curier, una din componentele esențiale în procesul de redresare al Companiei, prin neimplementarea Memorandumului privind vânzarea în regim buy-back a vechilor aeronave ATR și preluarea prin leasing operațional a unor aeronave noi, tot de tip ATR", arătau reprezentanții Tarom.

viewscnt
Afla mai multe despre
tarom
mădălina mezei
dna