SEAT și-a oprit producția din cauza demonstrațiilor din Barcelona

SEAT și-a oprit producția din cauza demonstrațiilor din Barcelona
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 oct 2019

Marca spaniolă Seat, parte a VW Group, a fost nevoită să-și suspende producția din cauza demonstrațiilor din Barcelona generate de arestarea liderilor separatiști catalani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Fabrica Seat de lângă Barcelona și-a oprit producția la finele săptămânii trecute, joi și vineri, potrivit presei spaniole, care scrie că producția a fost reluată în noaptea de vineri spre sâmbătă. Întreruperile au generat o pierdere de 3.500 de automobile, care ar fi trebuit să fie asamblate pe parcursul a cinci schimburi. Decizia de întrerupere a fost luată atât pentru a se evita problemele de aprovizionare cât și cele legate de transportul muncitorilor din Barcelona la uzina din Martorell, situată la periferia orașului. Birourile companiei au fost deschise pe parcursul demonstrațiilor, dar personalul a fost sfătuit să lucreze de acasă.

Uzina SEAT din Martorell are proximativ 12.500 de angajați, aici fiind produse inclusiv componente pentru întreg grupul Volkswagen. De asemenea, în uzina de lângă Barcelona sunt produse și automobile Audi.

Cel mai probabil, pierderile de producție vor fi recuperate de SEAT în perioada următoare, prin ore suplimentare, pentru a face față cererilor tot mai multe de automobile, în special SUV-uri ale mărcii și pentru a nu afecta vânzările planificate pentru acest an.

VW Group, vânzări în creștere în septembrie, dar în scădere după trei trimestre CITEȘTE ȘI VW Group, vânzări în creștere în septembrie, dar în scădere după trei trimestre

Cealaltă companie auto cu fabrică în zona Barcelona, Nissan, nu a fost afectată de mișcările de stradă, deoarece se află într-o zonă îndepărtată de locul demonstrațiilor.

Demonstrațiile au afectat orașul Barcelona la finalul săptămânii trecute, sindicatele făcând apel la muncitori pentru o grevă generală, în timp ce studenților li s-a cerut să nu meargă la școală. Peste 50 de zboruri au fost anulate, în timp ce transportul local a funcționat doar cu câteva autobuze.

viewscnt
Afla mai multe despre
seat
productie seat oprita
demonstratii barcelona seat