Fostul conducător al companiei aeriene egiptene Flash Airlines, inculpat cu privire la ”omor din culpă”, la 18 ani de la prăbușirea unui Boeing 737 în largul Sharm el-Sheikh

Fostul conducător al companiei aeriene egiptene Flash Airlines, inculpat cu privire la ”omor din culpă”, la 18 ani de la prăbușirea unui Boeing 737 în largul Sharm el-Sheikh
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 ian 2022

Fostul conducător al companiei egiptene Flash Airlines a fost inculpat, în decembrie, cu privire la ”omor din culpă” de către un judecător parizian, în ancheta cu privire la prăbușirea unui avion de tip Boeing 737 în largul Sharm el-Sheikh, în Egipt, în 2004, declară o sursă judiciară care confirmă o dezvăluire a cotidianului Le Parisien, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aceasta este prima inculpare în acest dosar, la 18 ani de la această dramă care s-a soldat cu 148 de morți, dintre care 134 erau francezi, scrie News.ro.

VIDEO Mercedes-Benz a prezentat prototipul electric VISION EQXX, cu o autonomie de 1.000 de kilometri CITEȘTE ȘI VIDEO Mercedes-Benz a prezentat prototipul electric VISION EQXX, cu o autonomie de 1.000 de kilometri

Mohamed Nour, reprezentantul legal al acestei companii low cost, lichidată între timp, care nu a răspuns mult timp convocărilor justiției franceze, a fost plasat sub statutul de martori asistat, în septembrie.

Însă magistratul a decis până la urmă să-l inculpe, la 16 decembrie, printr-o scrisoare, potrivit unei surse apropiate dosarului, o informație confirmată de o sursă judiciară.

Avocatul său nu a putut fi contactat marți.

La 3 ianuarie 2004, aeronava aprținând Flash Airlines s-a prăbușit în Marea Roșie, la trei minute după ce a decolat din stațiunea balneară, iar cele 148 de persoane de la bord au murit.

O anchetă judiciară, deschisă la Bobigny în ziua dramei, s-a soldat cu o abandonare a procedurilor în 2017.

Însă în urma unei sesizări a familiilor victimelor, Curtea de Apel din Paris a dispus, în septembrie 2019, o reluare a investigațiilor, considerând ”insuficiente” încercările instrucției de a obține explicații de la fostul președinte al Consiliului de Administrație al Flash Airlines.

Ea a trimis dosarul de 37 de tomuri ale acestei proceduri unui judecător de accidente colective de la Tribunalul din Paris, pentru ca acesta să încerce să obțină explicații de la acest reprezentant și să examineze eventuale responsabilități în catastrofă.

”În 18 ani de proceduri, noi am cerut adesea ca justția să se intereseze de responsabilitățile companiei”, declară AFP președinta Asociației de apărarea familiilor victimelor Isabelle Manson, care subliniază că judecătorul a schimbat investigațiile și ”nu-i este frică să avanseze”.

viewscnt
Afla mai multe despre
flash airlines
boeing 737
accident avion