FOTO Allview lansează în România primul automobil sub brand propriu, după intrarea pe piața auto în 2021

FOTO Allview lansează în România primul automobil sub brand propriu, după intrarea pe piața auto în 2021
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 nov 2023

Compania brașoveană Visual Fan, care deține brandul Allview, se lansează în industria auto cu propriul brand, după ce în urmă cu doi ani a intrat pe piața de distribuție de automobile. Divizia Visual EV va lansa un model despre care spune că „e mică, e ZEN”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Allview Auto se lansează ca brand de automobile pe 12 decembrie, în București, odată cu prezentarea primului autovehicul pe care îl va vinde sub propria marcă. Deocamdată nu a fost anunțat oficial numele acestui prim model, dar compania a prezentat în primăvara acestui an, în cadrul Bucharest Tech Week. un automobil de oraș, din segmentul microcar, care era identic cu mașina chinezească BAW Yuanbao, produsă de una dintre cele mai mari companii auto din China, MAIC.

FOTO Autonom a intrat pe piața călătoriilor urbane CITEȘTE ȘI FOTO Autonom a intrat pe piața călătoriilor urbane

Modelul Yuanbao, care ar putea să reprezinte primul model cu care Allview Auto intră pe piața din România, este echipat cu variante de baterii între 9,6 și 13,6 kW, iar motorul cu care este oferită are 20 kW (27 CP).

Mașina are numai 3,16 metri lungime și un ampatament de 2,05 metri, cu o lățime de 1,50 metri.

FOTO Allview lansează în România primul automobil sub brand propriu, după intrarea pe piața auto în 2021

Allview a intrat în segmentul de distribuție de automobile în 2021, cu divizia Visual EV Distribution SRL, când a început comercializarea modelului Skywell ET5. Deși inițial se zvonea că modelul va fi vândut sub un brand propriu, el a intrat pe piața românească sub numele original, fiind doar importat și distribuit de brașovenii de la Allview. Mașinile Skywell sunt produse de compania Skyworth, fondată de Huang Hongsheng, care este furnizorul de echipamente electronice pe care Allview le vinde pe piața din România.

Dacia avansează puternic în UE. A depășit mărci istorice precum Fiat, Opel, Citroen CITEȘTE ȘI Dacia avansează puternic în UE. A depășit mărci istorice precum Fiat, Opel, Citroen

Divizia Skyworth Auto și cea de New Energy au stat, în 2017, la baza dezvoltării primului model al grupului, Skywell ET5, un SUV cu dimensiuni medii, ce a fost prezentat oficial la începutul lui 2021. Pentru a putea asigura serviciile postvânzare clienților, Visual EV a semnat un parteneriat cu dealerul Skoda, Brady Trade.

Skywell ET5, „primul SUV strategic” al companiei Skyworth, are o lungime de 4,69 metri și o înălțime de 1,69 metri, cu un ampatament de 2,80 metri. Grupul motopropulsor este bazat pe o baterie de 72 kWh, ce asigură o autonomie de 400 km, și un motor de 150 kW, iar nivelul de tehnologie cu care este echipată mașina este destul de ridicat. Prețul său în România este de 41.248 de euro, fără subvenția Rabla.

viewscnt
Afla mai multe despre
allview auto
baw yuanbao
visual ev
masini electrice
microcar