FOTO Au început lucrările la Centura metropolitană a Clujului

FOTO Au început lucrările la Centura metropolitană a Clujului
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2024

Primarul Clujului Emil Boc anunță că au început lucrările la Centura metropolitană a Clujului, tronsonul 1, Cluj-Florești, care ar urma să se încheie la finalul anului viitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

”Au început lucrările la Centura metropolitană a Clujului, tronsonul 1, Cluj-Florești”, anunță primarul Clujului într-o postare pe Facebook.

Tesla renunță la obiectivul de a produce anual 20 de milioane de vehicule electrice până în 2030 CITEȘTE ȘI Tesla renunță la obiectivul de a produce anual 20 de milioane de vehicule electrice până în 2030

El precizează că acest tronson al Centurii metropolitane are mai multe avantaje pentru clujeni, printre care și acela că, prin lărgirea drumului de la 4 la 6 benzi, va fi creată banda dedicată pentru transportul în comun pe toată ruta Florești - Cluj -Napoca, inclusiv în Cluj-Napoca.

De asemenea, asigură accesul la Spitalul Regional de Urgență, unde lucrările de construcție au început.

”Se construiește un pasaj suprateran de 58 de metri și o girație pentru a asigura accesul la spitalul regional”, precizează edilul.

FOTO Au început lucrările la Centura metropolitană a Clujului


Tronsonul cuprinde piste pentru biciclete pentru a continua dezvoltarea culoarului de mobilitate.

Termenul de încheiere a lucrărilor pentru acest tronson este finalul anului viitor.

”În concluzie, acest tronson al centurii metropolitane a Clujului va contribui decisiv la decongestionarea traficului prin instituirea benzilor suplimentare pentru transportul în comun. Cele 38 de autobuze care circulă azi pe ruta Florești - Cluj nu vor mai fi în traficul general, ci vor avea bandă dedicată de transport în comun. De asemenea, această bandă dedicată va permite accesul rapid al Ambulanței/Salvării la Spitalul Regional de Urgență”, subliniază Emil Boc.
viewscnt
Afla mai multe despre
centura
cluj