Deutsche Bahn a ales companiile care concurează pentru achiziționarea diviziei sale de logistică

Deutsche Bahn a ales companiile care concurează pentru achiziționarea diviziei sale de logistică
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2024

Compania germană de stat Deutsche Bahn a redus la patru lista potențialilor cumpărători ai diviziei sale de logistică DB Schenker, prezentă și în România, au declarat pentru DPA surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Printre potențialii licitatori se află fonduri de private equity și companii din Europa și Orientul Mijlociu, susțin sursele.

Analiștii susțin că Deutsche Bahn ar putea obține peste 15 miliarde de euro în una dintre cele mai mari tranzacții din Europa din acest an, scrie Agerpres.

Volkswagen amână lansarea lui ID.7 CITEȘTE ȘI Volkswagen amână lansarea lui ID.7

Cei patru potențiali cumpărători vor obține acum informații detaliate privind operațiunile și situația financiară a DB Schenker, înaintea depunerii ofertelor angajante.

Detaliile ofertelor non-angajante, inclusiv sumele oferite pentru DB Schenker, nu au fost date publicității vineri.

În decembrie 2022, Consiliul de supervizare al Deutsche Bahn a instruit conducerea companiei "să examineze și să pregătească vânzarea unei participații de până la 100% din DB Schenker". Deutsche Bahn a început să caute un cumpărător la finele anului trecut.

Deutsche Bahn a vândut în 2023 subsidiara sa Arriva din Marea Britanie.

Compania germană vrea să vândă divizia de logistică pentru a se concentra pe afacerea de bază de transport feroviar din Germania și pe reducerea poverii datoriei sale, de peste 34 miliarde de euro, deși în ultimii ani Schenker a fost cea mai importantă sursă de profit pentru compania germană de stat.

Chiar dacă marile companii de logistică au profitat de creșterea costurilor cu transporturile în urma pandemiei de Covid-19, în ultimele luni tarifele au început să scadă pe măsură ce economia mondială a încetinit. Schenker, care transportă bunuri pe cale terestră, aeriană și navală, a ajutat Deutsche Bahn să revină pe profit în 2023.

DB Schenker este un furnizor global de servicii logistice și de transport, cu peste 76.000 de angajați la nivel mondial, responsabil pentru mai mult de o treime din veniturile Deutsche Bahn. 

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bahn
db schenker