FOTO Cea mai ușoară bicicletă din lume, realizată de inventatori din Arad

FOTO Cea mai ușoară bicicletă din lume, realizată de inventatori din Arad
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2023

Inventatorii din județul Arad sunt prezenți, în aceste zile, la Salonul Mondial de Invenții de la Geneva, iar una dintre atracții este cea mai ușoară bicicletă din lume creată de Dan Sobol. Inventatorul s-a prezentat la Geneva cu alte două invenții.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Consiliul Județean Arad a transmis, vineri, că standul Aradului este poziționat chiar lângă cel al Chinei, care atrage aproximativ 85 la sută dintre vizitatori, iar o parte dintre aceștia vizitează și invențiile celor din Arad, scrie News.ro.

VIDEO ​CFR Călători și-a scos de la reparat mai multe vagoane etajate, înainte de începerea sezonului estival CITEȘTE ȘI VIDEO ​CFR Călători și-a scos de la reparat mai multe vagoane etajate, înainte de începerea sezonului estival

”Piesa de cea mai mare atractivitate a Aradului o reprezintă bicicleta realizată de Dan Sobol, cea mai ușoară lume, pe care foarte mulți vizitatori o ridică, o analizează, o admiră. Vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Ionel Bulbuc, a declarat că va iniția un program de prezentare a acestei invenții în toate liceele din județ, unde își dorește să organizeze, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar, laboratoare de prezentare a invențiilor și inovațiilor arădene, în vederea creșterii interesului tinerilor față de acest domeniu”, se arată într-un comunicat de presă al CJ Arad.

În ceea ce îl privește pe inventatorul Dan Sobol, acesta a venit la Geneva cu trei invenții brevetate. Una este o turbină eoliană dublu rotor contrarotativ cu pale semirigide extensibile ce au suprafață și asimetrie continuu variabilă.

”Turbinele eoliane contrarotative cu pale semirigide extensibile ce au suprafață și asimetrie continuu variabilă sunt destinate instalațiilor eoliene dar și altor utilizări. Sunt prevăzute cu două rotoare contrarotative cu un număr impar de pale, rotoare special concepute a fi ghidaje și/sau purtătoare a generatorului electric, ansamblu ce se mișcă simetric sub presiunea masei de aer devenind foarte performante funcțional, fără zgomote și vibrații, construite cu îmbunătățirea efectului dinamic prin configurarea palelor și a carcaselor speciale prevăzute cu voleți de curgere”, se mai arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
bicicletă
arad