FOTO Chinezii câștigă lupta epocală de pe Autostrada A0

FOTO Chinezii câștigă lupta epocală de pe Autostrada A0
scris 11 ian 2023

Asociația Pro Infrastructură anunță că, în urma deciziei Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), compania chineză China Civil Engineering Construction Corporation (CCECC) va construi lotul al treilea al autostrăzii A0. Lotul are 8,6 kilometri și face legătura între Afumați și Pantelimon, lângă București.

Asociația precizează astfel că ”lupta epocală” de pe autostrada A0 a fost câștigată de chinezi.

După Bacău, Wizz Air închide o nouă bază CITEȘTE ȘI După Bacău, Wizz Air închide o nouă bază

”Chinezii câștigă lupta epocală de pe Autostrada A0. După cea mai recentă decizie a CNSC de respingere a contestației celor de la Ictas, CNAIR este obligată de lege să semneze contractul pe lotul 3 al Autostrăzii A0 Nord cu China Civil Engineering Construction Corporation (CCECC)”, transmit reprezentanții Asociației.

FOTO Chinezii câștigă lupta epocală de pe Autostrada A0

Potrivit acestora, epopeea se încheie după 3 ani și jumătate de la startul licitației dat în 6 iunie 2019, cu oferte depuse în 18 februarie 2020, după două reevaluări, trei runde de contestații și trei câștigători: inițial Nurol (Turcia), al doilea Ictas (Turcia) și CCECC în cele din urmă.

România, cimitirul auto al Europei CITEȘTE ȘI România, cimitirul auto al Europei

Sursa citată arată că, în acest caz, ordonanța care interzice participarea companiilor din China, în România, nu se aplică.

FOTO Chinezii câștigă lupta epocală de pe Autostrada A0

”Ordonanța care practic interzice participarea companiilor din China la licitațiile din țara noastră nu se aplică în acest caz deoarece procedura de achiziție publică a fost lansată înainte de adoptarea actului normativ”, mai subliniază Pro Infrastructură.

Compania chineză are termen 12 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție.

FOTO Ofertă la vânzare pe autostradă de cârnați de Pleșcoi, covrigi, ceapă de Buzău CITEȘTE ȘI FOTO Ofertă la vânzare pe autostradă de cârnați de Pleșcoi, covrigi, ceapă de Buzău

”Cei 8,6 kilometri de autostradă fac legătura dintre Afumați (nod A0-DN2) și Pantelimon (DN3, nodul A0-DN3 nu este cuprins în acest contract). Chinezii au termen 12 luni de proiectare și alte 18 pentru execuție și trebuie să garanteze lucrările 5 ani. Singurul tronson din cele 7 de pe Autostrada A0 care nu are constructor este lotul 1 A0 Nord, între Bâcu și Corbeanca.

Licitația a fost lansată tot în 06.06.2019 și povestea este aproape la fel de încâlcită. Așteptăm soluționarea contestației Intrakat depusă după reevaluarea ofertei Pizzarotti-Retter din 29 noiembrie 2022”, notează Asociația.

viewscnt
Afla mai multe despre
nod rutier
autostrada