FOTO Contract pentru 10 noi tramvaie fabricate în România

FOTO Contract pentru 10 noi tramvaie fabricate în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2024

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a semnat contractul pentru achiziția a 10 tramvaie noi, ce vor fi fabricate în România, în cadrul unui proiect în valoare de 100 de milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Galați, este vorba despre tramvaie similare celor 8 aflate deja în circulație la Galați, model ”Autentic”, scrie News.ro.

Tarom a modificat programul zborurilor dintre București și Baia Mare, mărind numărul curselor CITEȘTE ȘI Tarom a modificat programul zborurilor dintre București și Baia Mare, mărind numărul curselor

”Continuăm acțiunile pentru un transport modern și prietenos cu mediul. Acum vorbim de alte 10 tramvaie noi, cu toate dotările moderne, care vor ajunge la Galați. Am spus din prima clipă stop achiziției de autobuze second-hand și am reușit să aducem în ultimii ani 105 mijloace noi și moderne. Și nu ne oprim aici.

FOTO Contract pentru 10 noi tramvaie fabricate în România

Pentru că, în total, avem prinse în cadrul proiectelor noastre prin PNRR nu mai puțin de 62 de mijloace de transport noi și nepoluante pentru gălățeni”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Potrivit datelor transmise de primărie, noile tramvaie cu un design modern au lungimea de 18 metri și 3 uși, precum și o capacitate de 100 pasageri, dintre care minim 30 pe scaune. Mijloacele de transport vor avea toate dotările moderne: podea joasă cu rampă pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă, aer condiționat, instalație audio-video etc.

FOTO Contract pentru 10 noi tramvaie fabricate în România

Tramvaiele vor fi alimentate de la o rețea de contact de 600 Vcc, acționate în curent alternativ cu electronică de putere și comanda cu microprocesor, cu viteză maxima de circulație de 70 km/oră, reglabilă, limitată electronic la 50 km/oră și cu recuperare de energie la frânare.

Tramvaiele respectă toate normele de transport urban de călători, pe șine, valabile în România și Uniunea Europeană.     

FOTO Contract pentru 10 noi tramvaie fabricate în România

Contractul a fost semnat cu ASTRA VAGOANE CALATORI SA Arad. Valoarea contractului este de 79.990.000,00 lei la care se adaugă 15.198.100,00 lei TVA. Termenul de furnizare a tramvaielor este de 19 luni de la semnarea contractului, dar primele tramvaie din acest lot ar putea sosi mai devreme.

Potrivit oficialilor municipalității, Primăria Galați a atras în total fonduri prin PNRR pentru 62 de mijloace de transport noi și nepoluante, autobuze, tramvaie și microbuze, care urmează să ajungă la Galați în perioada următoare.

FOTO Contract pentru 10 noi tramvaie fabricate în România

Municipiul Galați a achiziționat în ultimii ani 105 mijloace noi de transport. Este vorba despre primele 20 de autobuze hibrid, primele 8 tramvaie noi din ultimii 30 de ani, 17 troleibuze, 40 de autobuze și 20 de minibuze Euro 6.

viewscnt
Afla mai multe despre
tramvai
galati