FOTO Softronic va moderniza locomotive CFR Călători

FOTO Softronic va moderniza locomotive CFR Călători
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2024

Producătorul român de locomotive Softronic Craiova va moderniza 19 locomotive electrice ale CFR Călători. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Contractul, în valoare totală de 100 de milioane de euro, a fost atribuit prin achiziție publică, în cadrul Programului de modernizare și achiziții de material rulant, finanțat prin PNRR.

FOTO Imagini spectaculoase pe Autostrada Sibiu - Pitești. În plin ger, austriecii au mobilizat sute de muncitori și utilaje CITEȘTE ȘI FOTO Imagini spectaculoase pe Autostrada Sibiu - Pitești. În plin ger, austriecii au mobilizat sute de muncitori și utilaje

Pentru lucrare, Banca Transilvania va acorda la rândul său o finanțare de aproape 32 de milioane de euro companiei Softronic.

 

Recent, PSP Cargo România, parte din grupul ungar Petrolsped, a cumpărat locomotiva TransMontana nr. 80 de la producătorul român de locomotive Softronic. Grupul ungar are o experiență de peste 20 de ani în industria de logistică și transport feroviar.

FOTO Softronic va moderniza locomotive CFR Călători

În prezent are filiale în Slovacia, Slovenia, România, Austria și Germania.

ANUNȚ Mobilizarea în șantier a crescut la Autostrada Moldovei. Câți kilometri pot fi deschiși CITEȘTE ȘI ANUNȚ Mobilizarea în șantier a crescut la Autostrada Moldovei. Câți kilometri pot fi deschiși

Producătorul român de locomotive Softronic, care tocmai și-a consolidat statutul de unul dintre cei mai importanți furnizori ai gigantului german Deutsche Bahn, livrează locomotive și către Suedia, patru locomotive noi TransMontana, produse la Craiova, fiind trimise către operatorul de stat feroviar din Suedia, Green Cargo, la finele anului trecut.

FOTO Softronic va moderniza locomotive CFR Călători

DB Cargo România, filiala companiei germane Deutsche Bahn, a cumpărat recent încă două locomotive noi TransMontana de la producătorul român de locomotive Softronic și își consolidează statutul de unul dintre cei mai importanți clienți ai companiei românești.

Prima locomotivă a fost livrată la sfârșitul lunii decembrie 2023, urmând ca cea de-a doua să fie livrată la sfârșitul lunii aprilie 2024.

LISTA de exproprieri pentru metroul Cluj-Napoca. Nume sonore, precum Kaufland, Ursus, universități și o parohie CITEȘTE ȘI LISTA de exproprieri pentru metroul Cluj-Napoca. Nume sonore, precum Kaufland, Ursus, universități și o parohie

Astfel, DB Cargo va ajunge la un parc de 27 locomotive noi, achiziționate în aproximativ 10 ani de la Softronic Craiova.

FOTO Softronic va moderniza locomotive CFR Călători

Deutsche Bahn Cargo România, subsidiară a celui mai mare transportator feroviar din Europa - DB Cargo AG - este prezentă pe piața locală încă din anul 2000, 

În primăvara lui 2023 a fost relatat că DB Cargo România, filiala companiei germane Deutsche Bahn, a început să folosească noile locomotive cumpărate de la producătorul român de locomotive Softronic, ajungând astfel cel mai important client al Softronic din România.

În 2023, DB Cargo Romania a depășit pragul de 30 de locomotive electrice operate la nivel național, prin intrarea în parcul de material rulant a locomotivei LEMA 072 la finalul lunii martie. Aceasta a fost urmată de LEMA 073, care și-a început serviciul în a doua parte a lunii aprilie.

În februarie, Softronic a livrat noi locomotive către DB Cargo România.

Softronic a fost premiat la Gala Profit.ro din 2018.

ULTIMA ORĂ Spark se retrage din România, cu acuzații CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Spark se retrage din România, cu acuzații

Deutsche Bahn Cargo România este subsidiară a celui mai mare transportator feroviar din Europa, DB Cargo AG.

DB Cargo România este al doilea cel mai mare operator feroviar privat din țară.

Softronic SRL este singurul producător de locomotive electrice din estul Europei.

În prezent, locomotivele Softronic circulă pe căile ferate din România, Ungaria, Slovacia și Suedia.

viewscnt
Afla mai multe despre
softronic
bt