FOTO Elon Musk susține că a renunțat la toate titlurile pe care le avea la Tesla și a devenit "nimic" pentru companie

FOTO Elon Musk susține că a renunțat la toate titlurile pe care le avea la Tesla și a devenit "nimic" pentru companie
scris 30 oct 2018

CEO-ul Tesla Elon Musk susține, într-un nou mesaj controversat publicat pe Twitter, că a renunțat la titlurile pe care le avea la companie, fiind acum "nimic" în relație cu aceasta. Miliardarul nu a oferit detalii suplimentare, însă pagina care conținea biografia lui Musk a fost ștearsă de pe site-ul Tesla.

Cu toate acestea, Musk este în continuare indicat ca CEO pe site-ul companiei.

"Mi-am șters titlurile la Tesla săptămâna trecută pentru a vedea ce se întâmplă. Sunt acum Nimic la Tesla. Pare în regulă până acum", a scris miliardarul pe Twitter.

La mai puțin de 90 de minute după acest mesaj, Musk a adăugat, tot pe Twitter că "funcțiile obligatorii prin lege, într-o corporație, sunt: președinte, director financiar și secretar. Se pare că trebuie să păstrez primul titlu, altfel autoritățile vor fi confuze".

Daimler nu exclude o colaborare cu Tesla CITEȘTE ȘI Daimler nu exclude o colaborare cu Tesla

Luna trecută, Musk a acceptat să se retragă, începând cu jumătatea lunii noiembrie, din funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Tesla pentru cel puțin 3 ani și să plătească o amendă de 20 de milioane de dolari pentru că a indus în eroare investitorii cu privire la retragerea de pe bursă a producătorului de automobile electrice.

Pe 7 august, Musk a surprins piețele anunțând, pe Twitter, că analizează delistarea Tesla la un preț de 420 dolari pe acțiune, sau aproximativ 72 miliarde de dolari excluzând datoriile, o sumă record pentru transformarea unei companii publice într-una privată.

Inițial, mesajul privind retragerea Tesla de pe bursă a fost primit cu neîncredere, mulți analiști considerând că este vorba de o glumă, în special având în vedere prețul pe acțiune oferit. Prețul depășea cu peste 20% cotația Tesla pe bursă, iar numărul ales, 420, reprezintă un cod folosit preponderent în cultura americană pentru a indica consumul de cannabis.

Totuși, șeful Tesla a reiterat informația la scurt timp, publicând pe blogul companiei o scrisoare adresată angajaților, în care explica, pe scurt, planurile sale în legătură cu delistarea producătorului auto. Operațiunea presupunea păstrarea unui număr cât mai mare de acționari existenți ca investitori ai companiei.

Rețeaua de magazine 1 Minute, parte a grupului francez Lagardère Travel Retail, a intrat în Pasajul de la Universitate CITEȘTE ȘI Rețeaua de magazine 1 Minute, parte a grupului francez Lagardère Travel Retail, a intrat în Pasajul de la Universitate

O parte din finanțarea necesară ar fi urmat să vină, potrivit lui Musk, de la fondul suveran de investiții al Arabiei Saudite, PIF. Totuși, surse apropiate PIF au infirmat aceste afirmații. Mai mult, fondul negociază o investiție în Lucid Motors, rivală a producătorului de automobile electrice.

Într-un alt mesaj controversat pe Twitter, publicat în weekend, miliardarul a scris "Worth it" (A meritat - eng.), referindu-se la amenda Comisiei pe Bursă și Valori Mobiliare (SEC). Pe lângă amenda de 20 de milioane de dolari primită de Musk, SEC a amendat și compania Tesla cu o sumă similară.

FOTO Elon Musk susține că a renunțat la toate titlurile pe care le avea la Tesla și a devenit

viewscnt
Afla mai multe despre
musk
elon musk
tesla
functie
titter