FOTO Ford a prezentat versiunea de pasageri Tourneo Courier, ce va fi produsă la Craiova

FOTO Ford a prezentat versiunea de pasageri Tourneo Courier, ce va fi produsă la Craiova
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 mai 2023

Noua familie de automobile comerciale Courier, formată din Tourneo și Transit, cu versiunile electrice ale acestora, a fost completată prin debutul modelului Tourneo Courier, versiunea de pasageri, având și propulsie electrică. Toate cele patru versiuni vor fi produse exclusiv la Craiova pentru toată Europa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ford a prezentat în premieră E-Tourneo Courier, versiunea cu propulsie electrică a lui Tourneo Courier, ambele reprezentând caroseria de pasageri a noului LCV ce va fi fabricat la Craiova. Spre deosebire de Transit și E-Transit Courier, destinat transportului de marfă, E-Tourneo și Tourneo au un interior amenajat pentru a transporta până la cinci persoane.

Mașina prezentată, versiunea electrică, va fi și ultima care va fi disponibilă pe piață, la finalul lui 2024, în timp ce modelul termic, cu benzină, va fi lansat în producție încă din această vară.

Pe lângă cele patru modele, toate versiuni ale aceleiași familii, la Craiova va fi produs, începând de anul viitor, și Puma electric. Toate cele cinci modele vor folosi o platformă comună, cu o variantă derivată pentru cele electrice.

Alertă pe piața auto: mai multe modele electrice, inclusiv Dacia Spring, au scăderi CITEȘTE ȘI Alertă pe piața auto: mai multe modele electrice, inclusiv Dacia Spring, au scăderi

„Am proiectat E-Tourneo Courier pentru a permite clienților să obțină maximum de polivalență în utilizarea zilnică – indiferent că mașina este încărcată pentru aventură alături de familie sau pentru a căra materialele necesare unei lucrări, cu toate scaunele spate rabatate", a spus Amko Leenarts, director de design Ford, Europa. „Designul inspirat de SUV-uri este robust la exterior și spațios în interior, în timp ce detaliile moderne tipice EV-urilor adaugă exclusivitate și anunță în mod clar E‑Tourneo Courier ca parte a revoluției electrice Ford."

FOTO Ford a prezentat versiunea de pasageri Tourneo Courier, ce va fi produsă la Craiova

viewscnt
Afla mai multe despre
ford courier
ford tourneo
ford electric
puma electric