FOTO Ford E-Transit, prezentat în premieră, dar lansat în 2022

FOTO Ford E-Transit, prezentat în premieră, dar lansat în 2022
scris 13 nov 2020

Ford a prezentat primul său van electric, E-Transit, versiunea electrică a celebrului vehicul de marfă. Prezentarea este mai degrabă o avanpremieră, dat fiind faptul că modelul va fi lansat abia în primăvara anului 2022.

Propulsia electrică se extinde tot mai mult în zona vehiculelor comerciale, acolo unde costurile cu carburanții sunt extrem de importante pentru companii. Ford a prezentat varianta cu baterii a lui Transit, un vehicul inovator, conectat și integrat cu cele mai noi tehnologii. Mașina va dispune de un modem FordPass Connect, standard, pentru optimizarea eficiența flotei, prin identificarea facilă a punctelor de încărcare și plata online a alimentării.

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

De asemenea, permite actualizarea wireless a navigației și a altor funcții ale mașinii. Însă o tehnologie și mai spectaculoasă este Pro Power Onboard, care transformă E-Transit într-o sursă de energie mobilă cu o putere de până la 2,3 kW, asta însemnând că mașina poate fi folosită pentru încărcarea dispozitivelor electrice diverse.

Transformările orașului: Noua tinerețe a fabricilor vechi sau cum devin acestea spații urbane moderne CITEȘTE ȘI Transformările orașului: Noua tinerețe a fabricilor vechi sau cum devin acestea spații urbane moderne

E-Transit vizează o autonomie estimată de până la 350 km conform standardului WLTP. Energia este asigurată de o baterie de 67 kWh, iar pentru încărcare este dotat cu funcție de încărcare rapidă atât de la surse de curent alternativ, cât și de la surse de curent continuu. Încărcătorul de bord de 11,3 kW al E-Transit poate asigura o încărcare de 100% în maximum 8,2 ore. Prin alimentarea la o putere de până la 115 kW prin intermediul unui sistem de încărcare rapidă de înaltă putere de la o sursă de curent continuu, bateria se poate încărca de la 15% la 80% în aproximativ 34 de minute. Motorul electric al autovehiculului oferă o putere de vârf de 198 kW (269 CP) și un cuplu de 430 Nm

Pentru piața din Europa, E-Transit va avea o sarcină utilă de până la 1.616 kg în cazul versiunii autoutilitară și până la 1.967 kg în cazul versiunii autoșasiu.

FOTO Porsche dezvăluie conceptele pe care publicul nu le-a văzut niciodată CITEȘTE ȘI FOTO Porsche dezvăluie conceptele pe care publicul nu le-a văzut niciodată

„Ford este liderul pe piața de vehicule comerciale din America de Nord și Europa. Așadar, tranziția flotelor de vehicule către emisii zero, în special pe segmentul livrărilor la nivel local, aflat într-un stadiu de dezvoltare rapidă, este esențială pentru a ne atinge obiectivul de 0 emisii de carbon până la finele anului 2050”, a declarat Jim Farley, președinte și CEO Ford.

Ford E‑Transit va fi construit, pentru clienții europeni, la fabrica Ford Otosan Kocaeli din Turcia, pe o linie de producție dedicată, alături de Transit Custom Plug-In Hybrid. Pentru piața nord-americană, autovehiculul va fi produs la Kansas City Assembly Plant din Claycomo, Missouri.

FOTO Ford E-Transit, prezentat în premieră, dar lansat în 2022

FOTO Ford E-Transit, prezentat în premieră, dar lansat în 2022

viewscnt
Afla mai multe despre
ford e-transit
ford transit