FOTO Lancia dezvăluie un nou detaliu al lui Ypsilon care amintește izbitor de Duster

FOTO Lancia dezvăluie un nou detaliu al lui Ypsilon care amintește izbitor de Duster
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 29 dec 2023

În pregătirea lansării noii generații Ypsilon, Lancia a mai publicat o fotografie a viitorului model, a patra dintr-o serie începută în acest sfârșit de an. Imaginea cuprinde un stop al lui Ypsilon, care conține un detaliu surprinzător.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lancia Ypsilon va avea lumini în spate care vor aminti izbitor de actualul Duster, aflat pe piață în prezent. Duster 2 a primit stopuri cu litera Y răsturnată odată cu introducerea facelift-ului, în 2021, pentru a continua linia de design bazată pe litera Y regăsită în zona farurilor, la Sandero, la Jogger, dar și la Duster. Practic, forma Y a înlocuit crucea din stopurile lui Duster, pregătind totodată introducerea unei forme mai elevate a stopurilor, pe generația treia.

Imaginea stopurilor Lancia Ypsilon surprinde astfel prin asemănarea cu luminile Duster, deosebirea majoră fiind încadrarea într-un cerc, față de pătratul de la Duster. Chiar și așa, folosirea literei Y la un model al cărui nume începe cu Y este logică și nu poate fi criticată.

Mercedes va prezenta prima mașină cu inteligență artificială CITEȘTE ȘI Mercedes va prezenta prima mașină cu inteligență artificială

Celelalte elemente dezvăluite până acum de Lancia sunt grila frontală, care va avea trei linii luminoase, și noul logo redesenat al mărcii, un detaliu al sistemului de infotainment SALA, precum și un detaliu interior al echipării de top Cassina, denumită după un producător de mobilă de lux italian, care a colaborat la designul acestei versiuni.

Noua Lancia Ypsilon este primul automobil cu care marca încearcă să se relanseze pe piața europeană, având la bază un plan elaborat în era Stellantis, companie din care Lancia face parte după fuziunea FCA – PSA. Ultimele modele lansate de marca italiană înainte de fuziune au fost modele Chrysler rebranduite, care însă nu au avut succes pe piață. Ypsilon a rămas în cele din urmă ultimul produs vandabil al Lancia, înainte de relansare. Planul pus la punct de Luca Napolitano, CEO-ul mărcii, vizează lansarea de mașini exclusiv electrice.

Noua generație Ypsilon va fi ca și până acum un automobil de clasă A, fiind dezvoltat pe platforma STLA Small, dar va beneficia de un design rafinat, bazat pe conceptul Pu+Ra HPE, al cărui nume este un acrostih al expresiei Pur și Radical.

FOTO Lancia dezvăluie un nou detaliu al lui Ypsilon care amintește izbitor de Duster

FOTO Lancia dezvăluie un nou detaliu al lui Ypsilon care amintește izbitor de Duster

viewscnt
Afla mai multe despre
lancia
logo lancia
design lancia
noul ypsilon