FOTO Mașinile autonome au blocat o stradă din San Francisco

FOTO Mașinile autonome au blocat o stradă din San Francisco
scris 6 iul 2022

Așa-zisele robotaxiuri operate de Cruise în San Francisco au suferit o defecțiune din cauze încă necunoscute, care a dus la gruparea mai multor vehicule autonome în același loc din oraș, blocând o întreagă stradă.

Vreme de mai multe ore, o stradă din San Francisco a fost complet blocată de mașinile autonome folosite drept taxiuri de Cruise, companie finanțată de General Motors și Honda.

A fost suficient ca una dintre mașinile Cruise să se oprească în drum. Apoi, la scurt timp, alte mașini autonome au ajuns în același loc și s-au oprit una în spatele celeilalte, pe mai multe rânduri.

FOTO Nicușor Dan anunță realizarea unui proiect mare de infrastructură pentru Capitală CITEȘTE ȘI FOTO Nicușor Dan anunță realizarea unui proiect mare de infrastructură pentru Capitală

Martorii oculari spun că, în total, s-au adunat peste zece mașini autonome, care au ținut strada blocată vreme de mai multe ore. Conform acestora, angajații companiei au ajuns la fața locului după aproximativ 20 de minute, însă, nu au reușit să rezolve situația decât după câteva ore.

Cruise a confirmat incidentul și menționează că niciun pasager nu a avut de suferit, însă, nu oferă nicio informație cu privire la cauzele problemei.

Compania americană primise abia în urmă cu o săptămână autorizație să ofere servicii de taximetrie cu mașini complet autonome (care nu sunt însoțite de un angajat care să supervizeze manevrele) în San Francisco.

Tocmai pentru astfel de situații, autoritățile au impus câteva reguli. În primul rând, aceste mașini au voie să funcționeze doar între 10 seara și 6 dimineața. În al doilea rând, nu este permisă depășirea vitezei de 50 de kilometri pe oră.

Foto: Reddit/seansinha

Foto: Reddit/seansinha

viewscnt
Afla mai multe despre
mașini autonome
cruise
san francisco