FOTO Mercedes a dezvăluit o furgonetă cu drone pentru livrări

FOTO Mercedes a dezvăluit o furgonetă cu drone pentru livrări

Foto: Matternet

scris 7 sep 2016

Mercedes-Benz a prezentat, miercuri, prototipul “Vision Van”, o furgonetă electrică care lansează automat drone pentru livrări, creată în parteneriat cu startup-ul Matternet. Conceptul face parte din inițiativa “adVANce“ din sectorul transporturilor, prin care producătorul auto german urmărește integrarea tehnologiilor care formează așa-numitul “internet al tuturor lucrurilor” (Internet of Things – IoT) în propriile vehicule de transport.

Furgoneta electrică este echipată cu un motor de 75 kW, dispune de un spațiu de depozitare automatizat și drone integrate Matternet M2 și are o autonomie de până la 270 kilometri, potrivit unui comunicat al Mercedes-Benz. Dronele pot fi programate pentru a livra pachete sau încărcături ușoare pe distanțe scurte, în timp ce șoferul sau curierul se ocupă de pachetele care trebuie predate personal.

FOTO Mercedes a dezvăluit o furgonetă cu drone pentru livrări

Cu ajutorul unui mecanism special, pachetele care urmează să fie livrate cu ajutorul dronelor sunt preluate automat din furgonetă și sunt încărcate în drone printr-o deschizătură din acoperiș. Software-ul mașinii se conectează apoi la sistemul de cloud al Matternet pentru ghidaj până la destinație și înapoi, scrie MarketWatch.

"Vision Van prefigurează viitoarele generații de furgonete ale Mercedes-Benz: tehnologia automată inteligentă conectează întregul proces, de la încărcarea mărfurilor și transportul rutier, până la livrarea către destinatar. Acest lucru facilitează munca curierului și reduce semnificativ timpul de livrare către consumatorii finali", spune Volker Mornhinweg, șeful diviziei Mercedes-Benz Vans.

FOTO Mercedes a dezvăluit o furgonetă cu drone pentru livrări

Mercedes a anunțat că va investi aproximativ 500 milioane de euro în următorii cinci ani pentru digitalizarea și automatizarea vehiculelor comerciale ușoare, precum și pentru integrarea de soluții mobile inovative

 

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes benz
vision van
furgoneta
concept
drone
matternet